Hírek

2016.06.15. 10:22

Kizuhant egy kislány a másodikról az Óperint utcában - Mi történik ebben a társasházban?

Hétfő délután egy negyedik emeleti családi vita miatt hívták a mentők a rendőröket, este pedig amiatt kellett intézkedni, mert egy kislány kizuhant a másodikról.

Budai Dávid

Az Óperint utca 18. számú társasházában hétfőn délután egy negyedik emeleti családi viszályt követő rosszullét miatt hívták a mentőket, ők pedig saját biztonságuk érdekében a rendőröket. Végül aztán rendőri intézkedésre nem került sor, ám az épület előtt, villogó lámpákkal álló rendőrautót sikerült megörökítenünk.

Pár órával később, este nyolc óra után aztán két emelettel lejjebb, az utca felőli oldalon egy 11 éves kislány zuhant ki az ablakon. Köcse Tamás szombathelyi vezető mentőtiszt elmondta: nagy szerencséje volt a kislánynak, hogy a ház előtti füves területre esett és nem a betonra, sérülései azonban így is súlyosak voltak. Az egyik kereskedelmi televízió tegnap esti híradójában Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-­dunántúli Régió Regionális igazgatója elmondta, hogy a kislány súlyos, de szerencsére nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. A kiérkező mentők hasi sérüléseket, többszörös lágyrész sérüléseket és combcsonttörést állapítottak meg.

Fotó: A szerző

A szemtanúk beszámolója szerint a kislány a zuhanás előtt a függönybe kapaszkodott, de végül leesett. Feltehetően a szülők felelőssége is felmerül a balesetben, akik úgy tudjuk, egy ideig nem is vették észre, hogy mi történt. Végül egy földszinten lakó szomszéd vette észre a földön fekvő kislányt. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-­főkapitányság szóvivője kérdésünkre megerősítette, büntető eljárás keretében folyik a vizsgálat.

A ház körül már korábban is voltak botrányok. Gyakran felmerült a téma, hogy az épület lakói lepusztítják a lakásokat, és a város ajándékba adja nekik a felújítást. 2014-ben aztán az Integrált Városfejlesztési Stratégia második ütemének keretében 111 millió forintból teljesen megújult az Óperint utcai társasház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!