Hírek

2016.06.13. 19:15

Minden bajban segítik egymást

Narda - Nagy rendezvényre készültek a faluban szombaton: a Nardai Független Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat tagjai közösen ünnepeltek.

Cseszkó Tamás

A kisnardai tónál fogadták a vendégeket szombaton Nardán. Volt ok az ünneplésre, hiszen idén ünnepli 125. születésnapját az önkéntes tűzoltóság, így a horvátokkal karöltve szerveztek jubileumi ünnepséggel egybekötött horvát napokat. A tűzoltó egyesületeket és a meghívott vendégeket a muraszerdahelyi fúvószenekar vezette fel, így érkeztek meg a kultúrotthon udvarára, ahol ünnepi jubileumi szentmisével emlékeztek meg azokról, akik önkéntes tűzoltóként életüket adták a nemes ügyért. - Ezt a csodálatos zászlót látva öröm tölti el a szívemet - mondta dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője a tűzoltózászló megáldását követően. - Az öröm második oka, hogy horvátul van felírva az idézet.

Elöl Dra en Srpak, Muraszerdahely polgármestere; Glavanics Krisztina; dr. Hende Csaba; dr. Kovács Györgyi, a Szombathelyi Járási Hivatal vezetője; Lakatár Gábor katasztrófavédelmi kirendeltségvezető; Ivan Bu ic horvát miniszteri tanácsos és Szijártó László megyei képviselő Fotó: Cseszkó Tamás

Éljenek azok a nardai tűzoltók, akik az őseik hagyományát folytatva minden bajban segítik egymást. Hűségesen őrzik kultúrájukat, identitásukat, római katolikus hitüket és anyanyelvüket - méltatta a képviselő az összegyűlteket. Hozzátette: 125 év hosszú idő, négy emberöltő. - A Bibliában olvashatjuk, nincs nagyobb szeretet annál, mint amikor valaki az életét adja a barátaiért. Az önkéntes tűzoltók vállalták a legnagyobb áldozatot, és a legnagyobb szeretetet, amit ember tehet a másikért - húzta alá a képviselő, egyúttal méltatva a település polgármesterét, Glavanics Krisztinát, aki hosszú idő óta tartja össze a közösséget. A beszédeket követően elismeréseket adtak át, a vacsora után közös tűzoltó- és horvát bált rendeztek, a talpalávalót a Pinka Band szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!