Hírek

2016.06.15. 08:27

Mindig a gyermekek érdekeit tartotta szem előtt - Tancsics Józseftől, az ikervári gyermekotthon igazgatójától búcsúznak kollégái

Elment egy mindig jó kedélyű és vidám kolléga, aki alázattal és szolgálattal végezte munkáját három évtizeden keresztül.

Múlt héten kaptuk a hírt, hogy Tancsics József László, az ikervári gyermekotthon volt igazgatója elhunyt. 34 évig dolgozott a gyermekvédelem területén, segítette a megyében sorsára hagyott gyerekeket egészen 2011-ig, nyugdíjba vonulásáig.

Kezdetben csoportvezető nevelőként, 1990-től igazgató-helyettesként, majd 2000-től igazgatóként látta el feladatait az intézményben. 1999-ben fennállt annak a veszélye, hogy a gyermekotthon jogutód nélkül megszűnik. Mindent megtett, hogy kollégáinak és az itt nevelkedő gyermekeknek otthont biztosítson. Az akkori kilátástalan helyzetben a tenni akarásával példát mutatott kollégáinak. Élére állt a gyermekotthonért folytatott „küzdelemnek". Mindent megpróbált. Kapcsolatokat keresett, szervezett, fáradhatatlanul irányította a munkát és ennek eredményeként 2000 októberében beköltözhettek egy felújított épületbe. A háttérből, mindig a beosztottak tekintélyét erősítve, megőrizve segítette és támogatta kollégái munkáját. Mint vezető, munkatársai munkájában és személyiségében kereste és megtalálta az értékeket, e szerint irányította őket a napi feladatellátásban. Személyes példamutatásával nevelte tanítványait a jó modorra, viselkedésre és a felnőttek tiszteletére. A tanítványok, beosztottak rengeteget tanultak tőle.

Gyámi tevékenysége során számtalan gyermeknek segített bírósági és magánügyekben egyaránt. Gyámoltak ügyeinek intézése során szülőként járt el. Mindig a gyermek érdeke volt fontos a számára. A „gyermek mindenek felett való érdeke hatotta át". A szeretetteljes szigor híve volt.

A Vas megyei gyermekek védelme érdekében végzett munkája elismeréseként magas állami kitüntetésben, Pro Caritate díjban részesült, 2002-ben pedig a Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Gyermek- és Ifjúságvédelmi Tagozata elismerést vehette át.

Hivatástudata, tenni akarása példaértékű mindannyiunk számára. Emlékedet megőrizzük. Nyugodj békében!

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!