Hírek

2016.06.05. 17:27

Vasvár és Sárvár már elázott – Felkészül Szombathely

Felhőszakadás zárhatja a hetet Szombathelyen, elsőfokú meteorológiai figyelmeztetés érvényes.

Bakos Ágnes

A csapadéksávok már öt kilométeren belül keleti-északkeleti irányban elérik a talajt – jelentette vasárnap késő délután a szombathelyi meteorológiai észlelő. Azt írta: az állomástól alig öt kilométerre lévő vépi szélerőmű nem látszik a csapadéksáv miatt. Aztán 15 kilométerre nőtt a zivatar távolsága Szombathelytől.

A hivatalos figyelmeztetés elsőfokú a várható felhőszakadás miatt. Vagyis intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat Vas megye egész területére.

Zápor Vasváron
Fotó: Pogács Mónika

Vasváron fél öt körül kezdett rá a zápor, olyan mennyiség zúdult, hogy nem tudta azonnal elnyelni a csatorna, kisebb vízátfolyások alakultak ki az utakon.

Eső Sárváron
Fotó: Baráth Gábor

Sárváron is esett: az iparterületnél jól látszik, hogy Ikervár felé sötétszürke az ég, a zápor pedig felfrissítette a zöld területeket.

Szombathely felkészül
Fotó: Bakos Ágnes

Szombathelyt lehet, hogy elkerüli a zivatar, de az is lehet, hogy egyszerre húsz milliméternyi csapadék érkezik, persze csak a város egy-egy területére lokálisan.

Ami a folytatást illeti: egyre kisebb a váratlan záporok esélye, ugyanis északkelet felől fokozatosan stabilizálódik hétfőn a légkör. Szárazabb és egy-két fokkal hűvösebb levegő éri el hazánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!