Hírek

2016.07.09. 10:27

A kókusz-málna volt a favorit a bio-kocsmában - Vasi tanítók zártak évet Vasváron

Vasvár - Gyógypedagógiáról és környezetvédelemről is szólt a vasi tanítók tanévzáró konferenciája, amit a vasvári Kardos László Általános Iskolában tartottak. A pedagógus szakmai közösség négy éve fejezi be ilyen fórummal a tanévet. Volt bio-kocsma is a rendhagyó tanévzárón.

Pogács Mónika

Köszöntés

– Nekem Panni néni volt az a tanítóm, akire szívesen emlékezem. Sok hozzá hasonló szakemberre van szükség napjainkban. A gyermekek számára ők azok, akik a tanuláshoz való jó viszonyt egy életre meghatározzák – mondta köszöntőjében Dobolán Gábor, a vasvári tankerület igazgatója. Elismeréssel szólt azokról a tanítói személyekről, akiknek nevére, biztatására évtizedek múltán is szívesen emlékeznek egykori diákjaik.Dr. Batyiné Házi Ottilia tanítói szaktanácsadó is köszöntötte a Vasvárra érkezett csaknem 120 tanítót.

fotók: Pogács Mónika

Gyógypedagógia

Vidonyiné Sólymos Rita, a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szombathelyi Tagintézményének vezetője tájékoztatta a tanítókat a „Kapaszkódók” programról. Az intézmény ennek keretében a tanulási, magatartási vagy beilleszkedési nehézséggel küzdő kisdiákoknak és a velük integráltan foglalkozó tanítónak ad szakmai segítséget. – Nagyon fontos, hogy időben felismerjék a tanítók a problémát és azonnal keressék fel szakszolgálatunkat. Előtte fontos a szülőkkel való egyeztetés – mondta a szolgálatvezető. – Nem csak gyermeket küldhet az iskola szakszolgálatunkhoz, hanem a pedagógusok is kérhetnek tőlünk konzultációt, ugyanis egyre több család várja gyermeke érdekében az iskolától a megoldást, a szakszerű fejlesztést a magatartási, tanulási problémák kezelésében – emelte ki.

Az intézményvezető hangsúlyozta, hogy az utazó gyógypedagógusok sokat segíthetnek a nehézséggel küzdő gyermekek fejlesztésében, de a tanítóknak is segíteniük kell ezt a munkát.

Környezetvédelem

Kránitzné Rózsika, a szombathelyi Zöld Pont iroda vezetője tájékoztatta a jelenlévőket környezetvédelmi témákról. A szakember a pályázatok fontosságára hívta fel a tanítók figyelmét. Kiemelte: Az anyagi támogatások mellett az elnyert címek, például az "ökoiskolai", külön presztízst szerezhet az intézményeknek. Sejberné Szabó Marianna, a vasvári iskola vezetője mindezt megerősítette. Az intézmény az Örökös Ökoiskola cím birtokosa. Ez fontos elismerés, egyben elkötelezettség a környezetvédelem, a zöld gondolkodás mellett – mondta az intézményvezető. A konferenciára érkezett vasi tanítók a rendezvény végén sétát tettek a vasvári iskola ökoparkjában. A rendezvény idejére a szervezők bio-kocsmát nyitottak. Csírákból, gyógynövényekből, magokból készült turmixitalokat, salátákat, gyógyteákat kínáltak a vendégeknek. A favorit a kókusz-málna volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!