Hírek

2016.07.14. 13:46

Ellenőrzés a vasi határnál - megköszöntük az osztrákoknak

Az illegális bevándorlás elleni közös fellépésről egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszter, Simicskó István honvédelmi miniszter, Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter és Hans Peter Doskozil osztrák honvédelmi és sportminiszter.

Simán Klára

A találkozót követő sajtótájékoztatón Pintér Sándor emlékeztetett rá, hogy Magyarország a külső határok védelme érdekében új törvényeket hozott, ezek lényege, hogy a határ nyolc kilométeres sávjában elfogott migránsokat visszakísérik, és a tranzitzónákhoz irányítják, hogy ott adhassák be menedékkérelmüket. A megbeszélések központi témája az volt, miként tud Ausztria segítséget nyújtani a határvédelem új szervezeti rendjéhez - tette hozzá.

A magyar politikus köszönetet mondott osztrák kollégáinak a segítségért, amelyet azért nyújtanak, hogy Magyarországra hívatlanul, a zöldhatáron engedély és ellenőrzés nélkül senki ne léphessen be.

A témához tartozik, hogy Ausztria az elmúlt hetekben számos Vas megyei határátkelőnél ellenőrzést vezetett be és néhány átkelőt lezárt a gépjárművek előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!