Hírek

2016.07.24. 15:02

Nem a kényszerbetelepítésre - Sárvár adott helyet a hagyományos Polgári Pikniknek

Sárvár - Meg kell védeni az európai életformát - mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő a sárvári Polgári Pikniken.

Cseszkó Tamás

Sárvár adott helyet a hagyományos Polgári Pikniknek, amelyen a Fidesz szimpatizánsai, önkéntesei és meghívott vendégek vettek részt - közölte Máhr Tivadar, a kormánypárt helyi elnöke, a város alpolgármestere, aki hozzátette, ezzel megkezdték a felkészülést az őszi népszavazásra. Ágh Péter, az észak-Vas megyei választókerület elnöke az esemény kapcsán emlékeztetett: az elmúlt hetek, hónapok eseményei világosan mutatják, hogy az európai életforma védelemre szorul. - Sajnálatos, hogy közben azt látjuk, hogy a hazai bevándorláspárti baloldal képes a saját nemzete ellen fordulni. Magyarország Kormánya eddig és ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az ország lakosságát. Most azonban mindenkire szükség van: a népszavazás a legjobb eszköz Brüsszel elhibázott migránspolitikája ellen - jelentette ki a képviselő, aláhúzva, hogy az október 2-ai népszavazáson nemet mondhatunk Brüsszel bevándorláspolitikájára. A Fidesz szerint elfogadhatatlan az Európai Bizottság új javaslata, mert az elvenne minden jogkört bevándorlási kérdésekben a tagállamoktól. Ez ugyanis nemcsak arról rendelkezik, hogy az Európába érkezetteket kötelező formában osszák szét a tagállamok között, hanem arról is, hogy még a kérelmeik elbírálására vonatkozó jogkört is elvonnák a tagállamoktól. Nekünk azonban jogunk van ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, hogy kivel akarunk együtt élni, mert nem szeretnénk félelemben élni.

A polgári találkozó résztvevői Sárváron
Fotó: Cseszkó Tamás

Ágh Péter kijelentette, hogy nem euroszkeptikusok, csak eurokritikusok, akik nem rombolni, hanem építeni akarják az Európai Uniót.

- A mi kritikánk építő kritika, Európára igent, a kényszerbetelepítésre azonban határozott nemet mondunk, erre kérünk mindenkit itt, Vas megyében is! - hangsúlyozta Ágh Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!