Hírek

2016.08.02. 12:55

Az év tájértéke lett - Filmet forgatnak a Cáki Műemléki Pincesornál

Cák, Budapest – A szakmai zsűri után a közönség, az online szavazók is úgy gondolták, hogy a Cáki Műemléki Pincesor érdemli meg a kitüntető címet. Filmet forgatnak a vasi tájról, és felmérik a közösségi értékét.

Bakos Ágnes

Összesen harminc magyarországi közösség nevezett helyi tájat a Herman Ottó Intézet kiírására, majd a szakmai zsűri öt résztvevősre szűkítette a versenyt, erről beszámoltunk már.

Mostanra pedig megvan a szavazás eredménye: a Cáki Műemléki Pincesor nyerte el az elismerést. A vasi község önkormányzata nevezett, hiszen a szabadtéri kiállítóhelyként is működő pincesor évente több rendezvényt kínál, igazi közösségi tájérték.

A díj maga Az év tájértéke cím, valamint a kiemelt figyelem: a cáki pincesor széleskörű megismertetése érdekében a Herman Ottó Intézet filmet forgat a területről, valamint a helyi közösséggel együttműködésben tájérték-felmérési programot indít az intézmény.

Cák után a második helyezett az Abasári kőtenger lett, a jelképes bronzérmet a Gyermely-forrás és ivókút kapta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!