Hírek

2016.08.15. 13:14

Egyik szupercella a másik után - Egész héten ez lesz Vas megyében!

Szombathely - Szombathelyt kevéssel dél után érte el az első hétfői zivatarzóna. Jön már a következő góc.

Bakos Ágnes

Vaskeresztes, Szentpéterfa és Pinkamindszent kapott a legtöbbet, fekete góc állt hetven percig ott a határ felett – mondta el a déli, kora délutáni órákról Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője.

Szombathelyt elkerülte az első góc közepe, de nem lélegezhetünk fel: sorban érkezik a többi.

– Az első is szupercella volt, meg ez is az – mondta az érkező zivatarsávról az észlelő. Az iránya kérdéses, más pályára indulhat, mint az első szupercella. Változékony, a hétfőihez hasonló, zivataros idő lesz egész héten. Szél nem lesz jellemző, csak a zivatargócokban.

– Kedden délelőtt kitisztulhat, aztán kezdődik elölről, és napokig ez lesz. Péntekig biztosan. Csak a szombat tűnik stabilnak – mondta el a prognózisról Pétervári Tibor. Mérsékelten meleg, de fülledt időnk lesz, 25 °C körüli maximum hőmérsékletekkel a héten. Zivatarban persze gyorsan hűl a levegő: például Szombathelyen a dél körül mért 25,5 °C-os maximumról az esőben 21,7 °C-ig esett vissza a hőmérséklet.

Villámokból nem volt hiány, de délután negyed háromig nem vonultak a tűzoltók, nem volt riasztás – mondta el Balogh Nikoletta, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!