Hírek

2016.08.24. 18:30

Gulyás és Fiesta - Kilencszázan mulattak a merseváti falunapon

Mersevát - Hatszáz adag gulyásleves fogyott el a merseváti falunapon, ahol a Fiesta zenekar is garantálta a vidámságot.

Cseszkó Tamás

- Ez a falu legnagyobb rendezvénye - mutatott körbe Csillag Albert, Mersevát polgármestere, aki elárulta, minden évben nemcsak a helyiek, hanem a környékbeli települések lakói is ellátogatnak a faluba, híresen jó hangulatban telnek ugyanis a programok. Idén sem volt ez másképp, már reggel hőlégballon-bemutató kápráztatta el a koránkelőket, majd kistraktoros faluébresztő derítette jókedvre Mersevát lakóit. Orbán Lászlóné, Németh Erika és Kulmanné Támton Katalin gobelinkiállítása szintén nagy sikert aratott, eközben kézműves foglalkozások várták a gyermekeket egész délelőtt. Szép hagyomány Merseváton, hogy minden évben vendégül látják a sárvári folklórnapok fellépőit, ebben az évben egy török csoport fellépése színesítette a programot.

Ágh Péternek Feifrid Géza mutatta meg a retró gulyáságyút, amiben most is remek étel készült Fotó: Cseszkó Tamás

- Nem szabad elfeledkeznünk az óvodások műsoráról sem, ők minden évben kitesznek magukért, idén sem volt ez másképp - árulta el a polgármester. A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki elmondta, a falunap minden esztendőben bebizonyítja Mersevát fantasztikus erejét.

- A helyiek joggal lehetnek büszkék a településükre - mondta a képviselő, akinek Feifrid Géza mutatta be azt a retro gulyáságyút, melyben hatszáz adag ételt főztek. A programon a merseváti karatésok bemutatója és a kemenessömjéni Hajdara Gergő lovasbemutatója is nagy tetszést aratott, majd Dömötör Balázs előadóművész és a Pacsirták Együttes operettműsora következett. - Másfél órán keresztül tartott a tombolasorsolás, értékes nyeremények találtak gazdára, a fődíj egy gáztűzhely volt - árulta el Csillag Albert. A programok nem értek véget, tűzijáték, Fiesta koncert és a Joker zenekar hajnalig tartó utcabálja tette feledhetetlenné a 900 résztvevővel büszkélkedő merseváti falunapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!