Hírek

2016.08.28. 10:17

Mindenki hallani akarta a Most múlik pontosant!

Hatalmas volt a tömeg a szombat esti Quimby-koncerten. Egy szombathelyi énekes besegített Kiss Tibinek az egyik dalnál.

Budai Dávid

A Quimbyt először jó húsz évvel ezelőtt láttam Zircen, nem tetszett, és nem is jósoltam nekik nagy jövőt. Nem kérdés, tévedtem. A Kilégzéssel minden megváltozott, az albummal a Quimby örökbérletet váltott a hazai könnyűzene dicsőséges egén. Nem véletlen tehát, hogy szombaton este a Fő tér csordultig telt megátalkodott Quimby-rajongókkal és azokkal, akik végre élőben szerették volna hallani a Most múlik pontosant.

Fotó: Budai Dávid

Szalay Katinka például egyenesen Szentgotthárdról érkezett a koncertre, és mint kiderült, kifejezetten a Quimby miatt jött, nem a karnevál miatt. A zenekartól egy dolgot nem lehet elvitatni, mégpedig azt, hogy szemtelenül profik. Ráadásul azon kevés zenekar közé tartoznak, akik legalább olyan jók élőben, mint lemezen. Finom áthallással élve, nem lassultak be, nem pattogott a bakelit. A vájtfülűek pedig még azt is meghallhatták, hogy az Autó egy szerpentinennél Kiss Tibi ezúttal nem a megszokott szólamot énekelte, hanem valami mást, de jó volt így is.

Fotó: Budai Dávid

Egyedül a világ szponzorai nem érezhették jól magukat, őket többször megmarta a frontember, mindenki más azonban jól szórakozott, főleg amikor Farkas Gábor (Fari) szombathelyi énekes besegített a Sehol se talállaknál, és duettben tolták az elvarázsolt közönségnek. Külön figyelemreméltó, hogy nem aprózták el, a kilenckor kezdődő koncertnek fél tizenegy körül lett vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!