Hírek

2016.08.25. 12:53

Ön szerint jó ötlet óvszer-automatákat elhelyezni az iskolákban?

Egy vállalkozó telepítene az iskolákba óvszer-automatákat, amelyekből kétszáz forintos áron lehetne gumi óvszert vásárolni. Az ötlet országszerte nagy port kavart, vannak, akik támogatnák ezt az elképzelést, viszont sok iskolaigazgató úgy gondolja, nincs helye óvszer-automatáknak az oktatási intézményekben - főleg a gyermekek eltérő életkora miatt

Elek Szilveszter

Megkérdeztünk szombathelyi iskolaigazgatókat, hogy mi a véleményük a kezdeményezésről. - Katolikus iskola lévén semmi olyat nem támogatunk, ami az élet útjába állhat - hallottuk Véghné Busics Hildától, a s szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium igazgatójától. - Az intézményünkben olyan nevelési értékek vannak, amelyekkel elindítjuk egy úton a serdülő diákokat, és az elköteleződés után érett személyiségként tudnak majd felelősséget vállalni - tudtuk meg tőle. - Azzal természetesen egyetértünk, hogy a diákok szexuális felvilágosítása fontos. Az iskolánknak van védőnője és orvosa is, akik az osztályokat járva előadásokat tartanak a témában - tette hozzá.

Módos Tibor, a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium igazgatója szintén fontosnak tartja a szexuális felvilágosítást, ugyanakkor bizonyos feltételek mellett ő azt is elfogadhatónak találná, ha óvszer-automatákat helyeznének el az iskolákban.

Módos Tibor, a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium igazgatója Fotó: Unger Tamás

- Abban az esetben támogatnám ezt a kezdeményezést, ha egységesen, minden iskolába kerülne ilyen automata. Azt például nem vállalnám be, hogy csak hozzánk, kísérleti jelleggel kerüljön óvszer-automata - osztotta meg velünk. Azonban az igazgató azt is megjegyezte, hogy a diákoknak nem feltétlenül az iskolában kell hozzájutniuk az óvszerekhez, hanem például gyógyszertárakban és drogériákban.

Meglepő módon találkoztunk olyan intézményvezetővel, aki még nem is hallott erről a kezdeményezésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!