Hírek

2016.08.04. 12:49

Újjáépül a Vízöntő utcai telephely

Szombathely – Már látszik, hogy szebb és stabilabb lesz a Fekete István Állatvédő Egyesület telephelye, mint a júliusi jégeső előtt volt. Szerencse és sok-sok adomány – így építik újjá az irodájukat.

Bakos Ágnes

Stabilan a betonba fúrt, masszív, fából készült oszlopok állnak már a Vízöntő utcai telephelyen, a Fekete István Állatvédő Egyesület kenneljei mellett. A szükség hozta az építkezést, hiszen tönkretette a július 12-i vihar és jégeső az irodának használt konténert. Csak a szerencsén múlt, hogy sem ember, sem állat nem sérült meg.

Fotó: Turbók Attila

– Ketten bent voltak éppen, gyakorlatilag felemelte a fejük felől a konténert – mesélte Vígh Andrea, az egyesület aktivistája. Beszámoltunk az esetről: https://www.vaol.hu/szombathely/irodakontenert-bontott-a-vihar-a-fekete-istvan-allatvedo-egyesulet-telephelyen-1778320" target="_blank"

A sérült konténert azóta kipakolták, és persze azonnal az újjáépítésen gondolkodtak. Egy lengyel céget talált Csollányné Horváth Krisztina, az egyesület elnöke – mondta el Vígh Andrea. Konténert kaptak a cégtől, az ellenérték az, hogy mondják el, honnan van a garázsiroda – vagyis mintegy bemutatódarabot helyezi el Szombathelyen a konténerét a forgalmazó.

Egy másik épületkezdemény is látszik: a masszív faalapokból egy szigetelt helyiség lesz, jól jön, ha például beteg kutyust kell elhelyezni.

Rengeteg kutyaeledel is sorakozik már az udvaron: tápok és konzervek. Közben egy önkéntes, Deák Patrik a régi konténer lapjait vágta darabokra, arra már nem lesz szükség.

A rend és az új építmények már körvonalazódnak – bárki láthatja, hiszen annyi a gazdára váró kutya és cica, hogy minden vasárnap örökbefogadó napot hirdet a Fekete István Állatvédő Egyesület, méghozzá a Vízöntő utcai telephelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!