Hírek

2016.08.27. 18:11

Végre itt: Claudius bevásárlószatyorral, Jordán Tamás valamire készül

Jordán Tamást a karnevál hozta Szombathelyre: addig integetett a császári bigáról a karneváli menetben Claudius szerepében, míg végre megalapította a Weöres Sándor Színházat.

Ölbei Lívia

Most is a karneváli fölvonulás előtti pillanatban lestük meg őt: császári diadémmal és kezében az elmaradhatatlan telefonnal. Bár meglehet, ezúttal is aktuális az általa szívesen mesélt anekdota arról a bizonyos színházi előadásról, amikor a nézőtéren egyszer  csak megcsörrent Kézdy György telefonja.

Fotó: Unger Tamás

Ő meg belerecsegett jellegzetes hangján: "Nem a legjobbkor hívsz." De sose lehet tudni: az is lehet, hogy életbevágóan fontos hívásról van szó, hiszen Jordán Tamás mindig kitalál valamit. Mostanában például a színházi esküvő divatba hozásán töri a fejét. A színházi esküvőn - mint valami gyorstalpalón - rögtön megelevenedik minden jó és rossz, amiről a pap és az anyakönyvvezető beszél. Az ifjú pár élőben szembesül a házasság fényes és árnyékos oldalaival, miközben a vendégsereg is föloldódik: egyik fele a menyasszony, a másik a vőlegény révén érkezett a lakodalomba, nem árt gyorsan megszüntetni mindenféle feszélyezettséget.

Fotó: Unger Tamás

De az is lehet, hogy készülő önéletrajzi kötetével kapcsolatban kell még megbeszélni valami fontos részletet. Már nem kell sokat várnunk a megjelenésre:  benézhetünk Jordán Tamás szőnyege alá. Vagy talán a Tippmix aktuális eredményeit kell átböngészni? Mindegy is. A lényeget a bevásárlószatyor adja hírül: Végre itt. Mert lehet, hogy mindennek az Egyetemi Színpad az oka, de Jordán Tamás egyre biztosabb abban: mindennek az volt a célja, hogy Szombathelyen megszülessen a WSSz.

Apropó: még megy a karneválszínházi széria. Van benne egy pap, észveszejtően színes sportcipőben: Jordán Tamás. (Eleinte pap szeretett volna lenni. A színházban lám, ez a vágya is teljesült.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!