Hírek

2016.09.19. 11:29

Együtt 190 évesek! Juliska és Mariska nénit köszöntötték Olaszfán

Olaszfa – Rengeteg virág és egy-egy torta is várta a születésnapos Juliska és Mariska nénit az olaszfai közösségi házban. Ritkán szerepel a kilences és az ötös szám ilyen sorrendben egy szülinapi torta díszeként – most duplán is így használták.

Bakos Ágnes

– Előre ne sírjon, várjon, amíg megköszöntjük! – természetesen a meghatottság könnyei hulltak a közösségi ház előtt, Mariska nénit csitították viccesen az ünneplők. Kis segítséggel, de bot nélkül sétált az ünnep helyszínére a busztól.

Juliska nénit is a falubusz hozta: neki járókeret segíti a járást, de például szemüvegre nincs szüksége – ezt újságolta büszkén.

Bársony Jánosné Mariska néni és Grotvald Józsefné Juliska néni is 95 éves lett. Mindketten tősgyökeres olaszfaiak – Landor Gyula polgármesterrel meg is beszéltük, hogy ez, a hegyháti levegő lehet a hosszú élet titka. A két ünnepelt szerint a szeretet a kulcs. A kölcsönös szereteten és tiszteleten múlik a hosszú élet. Szerintük ilyen egyszerű, márpedig ki tudná, ha nem ők.

Sokan ünnepelték a két asszonyt: dalolt a Mama kórus, diáklányok szavaltak, Fekete Róbert a helyi katolikus egyházközség nevében hozott jókívánságokat, a polgármester pedig az önkormányzat virágcsokrát adta át, valamint a miniszterelnök által küldött emléklapot – ennek külön örültek a nénik.

A tiszteletet és a hálát emelte ki köszöntőjében Landor Gyula.

– Minden életkornak megvan a saját jó és rossz vonása, szenvedése, tapasztalata, öröme. Kívánok vidámságot, egészséget és ne feledjék, hogy figyelő tisztelet veszi körül önöket a faluban – mondta az olaszfai polgármester.

Kiemelte, hogy Juliska és Mariska néni is a „falu része”, tapasztalataikkal, örömeikkel, a megélt háborúval, nélkülözéssel együtt.

A családias hangulatú, de népes szülinapozás után egyesével körbefuvarozták a faluban Juliska és Mariska nénit, hogy körül tudjanak nézni - ritkán mozdulnak ki, ez külön élményt volt a két idős asszonynak.

Az örömkönnyek között elhangzott: készülnek az ünnepeltek századik születésnapi köszöntésére is Olaszfán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!