Hírek

2016.09.21. 09:11

Magyarok futattak magyar prostituáltakat Ausztriában

Bécsig értek a szálai annak az ügynek, amelyet nemrég derített fel a rendőrség: egy nógrádi pár a gyanú szerint több bordélyházat üzemeltetett Ausztriában.

Vas Népe

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága prostitúció elősegítése bűntett és kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást B. Gy. és B. A. tari lakosok ellen. A rendőr-főkapitányság - saját információi alapján - az Osztrák Szövetségi Bűnügyi Rendőrség és a Bécsi Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve 2015. július 7-én fogta el a prostituáltak futtatásával foglalkozó férfit és nő társát.

Fotó: Police.hu

A 47 éves férfi és 26 éves társa 2010. évtől négy stúdiót működtetett Bécsben bordélyházként, ahol mintegy ötven - többek között Magyarországon újsághirdetés útján toborzott - nőt foglalkoztattak prostituáltként. A gyanúsítottak az áldozatok által megkeresett pénz felét elvették és azt részben vagyonuk gyarapítására - gépjárművek, ékszerek vásárlására, családi házaik felújítására - fordították.

A nógrádi és helyi rendőrök Bécsben, egy időben tartottak razziát. A rendőrök a férfit és a nőt lakóhelyükön elfogták, továbbá a külföldi ingatlanokat és ott lévő személyeket ellenőrzés alá vonták. A gyanúsítottak magyarországi és ausztriai ingatlanjaiban tartott házkutatások alkalmával a nyomozók személygépkocsikat, nagyobb összegű készpénzt, valamint ékszereket találtak és foglaltak le, továbbá több vagyontárgy zár alá vételét kezdeményezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!