Hírek

2016.09.05. 05:10

Nézze meg, hogyan érkezett a hidegfront Vas megyébe! – Villámfotók Kőszegről

Körkép – Ahogy azt már jelezték a meteorológusok, hidegfront érkezett, északnyugat felől jött hazánk felé, ezért először térségüket érte el. Kőszegen hatalmas villámokkal telt az éjszaka, hétfőn pedig jelentős csapadék hullhat az egész megyére.

Bakos Ágnes

Hidegfront és magassági hidegcsepp alakítja időjárásunkat, ezért csapadékos, többfelé szeles időre kell számítani. Vas megyére elsőfokú, citromsárga jelű figyelmeztetés érvényes, ugyanis húsz millimétert meghaladó csapadék hullhat. Már nem kell nyári, hirtelen lezúduló zivatarra számítanunk, ez már csendesebb, kitartó őszi esőnek ígérkezik.

Fotók: Ráduly László

Kőszegen már a vasárnap utolsó óráiban mutatta magát a hidegfront: Ráduly László kőszegi amatőr meteorológiai észlelő vasárnap este tíz óra után fotózott villámokat és küldte el a felvételeit.

Szombathelyen hétfő hajnalban, fél négy tájban eredt el az eső. Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője az első hétfői jelentésében azt írta: „Éjszaka sokáig villogás volt délen, dél-keleten. Eső 03 óra 28 perctől."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!