Hírek

2016.09.28. 07:52

Ön dönt: ki kapja idén az ifjúsági Prima díjat?

A VOSZ Vas megyei szervezete több mint egy évtizede ítéli oda és osztja ki a megyei Prima díjat. Az ifjúsági Prima díjat viszont tavaly ítélte oda először a kuratórium.

Vas Népe

Akkor Kiss Márton zongoraművész kapta meg az elismerést. Idén megváltozott a lebonyolítás rendje. A kuratórium nem egy, hanem négy jelöltet állított, a négy jelölt közül viszont a Vas Népe olvasói dönthetik el, hogy ki legyen 2016-ban a megye ifjúsági Prima díjasa. A jelöltekre kizárólag portálunkon, a vaol.hu-n lehet szavazni.

A négy jelölt: Halász Bence atléta, Szilágyi Miklós zeneszerző, karnagy, Takács Dániel bábművész, Váradi Benedek kosárlabdázó. A szavazatokat október 12-ig lehet leadni. Szavazás a cikk végén.

Szilágyi Miklós

Zeneszerző, karmester, karnagy

Diplomája után Kőszeg Város Fúvószenekaránál volt próbaidős karnagy, majd ezután szerződtették is. Miután a városba költözött, rögtön tevékeny tagja lett a város kulturális életének, ápolója a gazdag kőszegi történelemnek. Termékeny időszak kezdődött itt el, díj-nyertes műveket, többek közt első operáját, az Ostrom Opera – Kőszeg 1532-őt köszönheti ennek, amit két folytatás, és egy vígopera követett. Diplomakoncertjével 2013-ban karmesterré avanzsált, az általa vezetett Kőszeg Város Fúvószenekara pedig ugyanezen a koncerten az ország öt legjobb amatőr zenekara közé zenélte magát, így pár év alatt Magyarország legjobb zenekarai közé emelte az együttest. Ezek után megbízást kapott a Concordia – Barátság Énekegyesület vezetésére is. Fúvószenekara számára folyamatosan átiratokat készít. Emellett új műveket ír, nem csak fúvószenekari összeállításra, hanem kórusra, szólóhangszerekre, kisegyüttesekre és szimfonikus zenekarra is.

 

Takács Dániel

bábművész

2011 óta a Mesebolt Bábszínház társulatának tagja. Mára a színház meghatározó művésze lett, aki évente több új előadásban játszik. Mellette a produkciók zenei előkészítésében is komoly feladatokat vállal korrepetitorként. Sok meseboltos előadás zeneszerzője is ő. Mellette más színházakban is dolgozik zeneszerzőként. Társaival nagyrendezvényeken működteti a Tintaló Társulás és a 7mérföld Színház felkérésére a Felhővadászat című dramatikus játékot  Idén részt vesz a Hottói Alkotóműhely munkájában, melynek eredményeként egy előadást hoztak létre a bödei Szent Mihály templomnál. Zeneszerzőként részt vett a Szent Márton Év részeként megvalósuló Metamorphosis című óriásbábos produkció létrehozásában. Mindezen túl a programban közreműködő alkalmi zenekar szervezése, a zenei próbák irányítása is az ő feladata volt. A Mesebolt Színészzenekar (KasírMachine) meghatározó tagja. Szombathelyen a Pistons Pub-ban zajló jam session-ön évek óta rendszeresen együtt muzsikál a város hivatásos és műkedvelő zenészeivel. Az estek célja az élőzene népszerűsítése. Zenei munkatársként segíti a Fityeházi Népdalkör szakmai vezetőjének munkáját, rendszeresen közreműködik fellépéseiken.

 

Halász Bence

atléta

Halász Bence junior Európa-bajnok kalapácsvető, Ifjúsági Olimpiai Ezüstérmes, junior országos csúcstartó, az év feltörekvő európai atlétája cím jelöltje. Tizenhat évesen ifjúsági világrekorddal nyerte meg a Bakiban rendezett korosztályos viadalt. A Dobó SE Németh Pál Dobó Akadémia atlétája az idén már kétszer is új U20-as országos rekordot ért el kalapácsvetésben junior szerrel (6 kg), és elvette az olimpiai bajnok Parstól a korosztályos rekordot 82.64 métert dobott (Pars régi rekordja 81.34 m volt), majd felnőtt szerrel (7.26 kg) is elhódította a junior rekordot Parstól. Az új csúcs 73.97 méter, azaz Németh Zsolt és Németh László 18 éves tanítványa jelentősen felülmúlta elődje 2001-ben felállított, 73.09 m-es korábbi junior legjobbját.

 

Váradi Benedek

kosárlabdázó

Váradi Benedek kiskora óta a Falco KC kötelékeihez tartozik. Már az utánpótlás korú bajnokságokban is folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 2005 és 2013 között egy év kivételével mindig tagja volt aktuális korosztálya All Star csapatának. Edzésmunkája, hozzáállása mindig példamutató volt. Maximálisan odatette magát edzésen és versenyeken is. Igazi szervező játékos, nem csak a pályán, hanem a csapat összekovácsolásában is. Alázata és elkötelezettsége hihetetlen, ez segítette át pályafutása során nehézségein. A felnőtt csapatnak a 2012/13-as szezon óta tagja, az elmúlt szezon óta csapatkapitánya is. Illetve napjainkban már a magyar felnőtt válogatott játékosa is. Bár nemzetközi sikerei miatt (utánpótlás EB-k All Star csapata, legjobb védekező játékos, legjobb irányító) lehetősége lett volna már korábban külföldre igazolni, gyökereinél maradva Vas megye és Szombathely egyik leghűbb profi sportolója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!