Hírek

2016.09.13. 17:08

Szombathelyen is lesz az U21-es foci Eb?

Szombathely - A csütörtöki szombathelyi közgyűlés előkészítéseként az önkormányzat jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága kedden délután kialakította álláspontját az előterjesztésekről. A testület kiemelten foglalkozott a város bronzból készülő makettjével, de téma volt a 2019-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság pályázata is.

Szombathelyi Médiaközpont

Elsőként a város bronz makettje elkészítésének helyzetéről kaptak tájékoztatást kaptak a bizottság tagjai, amely két méter átmérőjű felületen a város több száz épületét örökíti meg. A bizottság a tervezetet elfogadta. A következő lépésben egy arra hivatott szervezet elbírálja az alkotás művészi értékeit és amennyiben azt megfelelőnek találja, akkor, jöhet a befejező fázis, a bronzöntés.

A Szent Márton emlékévre tekintettel Puskás Tivadar polgármester és Károlyi Ákos jegyző kezdeményezte, hogy a városi önkormányzat jelképei bővüljenek ki a polgármesteri címerrel, valamint a Szent Márton zászlóval. A bizottság vita nélkül támogatta az új jelképek elfogadását, mint ahogy nem fogalmazódtak meg ellenvélemények a Szent II. János Pál pápa szobor Szalézi téren történő elhelyezésével kapcsolatos elképzelésekkel sem.

Ugyanakkor a testület tagjai között vitát váltott ki, hogy a 2019-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság pályázatával kapcsolatos megállapodás-tervezet. Ez arról szól, hogy az esemény egyik helyszíne Szombathely, az épülő új Haladás stadion lehet.  A megállapodást több bizottsági tag egyoldalú vállalásnak minősítette. A testület végül is elfogadta a dokumentumot azzal, hogy ennek az eseménynek a város szempontjából pozitív kicsengése lehet. Azzal a reménnyel szavazták meg a bizottsági tagok egy, a huszárlaktanyával kapcsolatos nemzetközi projektben való részvételt, hogy ennek eredményeként hátha megtalálják az épület hasznosításának lehetőségét.

A magyar – osztrák határon átnyúló együttműködés keretében pályázati felhívás jelent meg A kulturális örökség bemutatása kulturális utakon és határon átnyúló fenntartható turisztikai kínálatokon keresztül címmel. A bizottság egyetértett azzal, hogy ebben a programban, sikeres pályázat esetén részt vegyen a Savaria Múzeum is. A testület elfogadta a város településrendezési tervének egyes területekre vonatkozó változtatásait, valamint az önkormányzat idei költségvetésének III. számú módosítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!