Hírek

2016.09.15. 11:43

Traktor és teherautó ütközött - Teljes útzár a 87-esen! (frissítve)

Szombathely-Gyöngyöshermán – Megsérült a traktoros, kórházba vitték, miután egy teherautóval ütközött a 87-es főúton Szombathely határában. Áll a forgalom a műszaki mentés idejére.

Simon István

A baleset pontos körülményei nem ismertek, a helyszínen azt mondták: óriási fékezést hallottak, aztán felborult a traktor.

Fotó: Wolf Ferenc

A mezőgazdasági gépet vezető férfi megsérült, úgy értesültünk, hogy nem súlyos az állapota, kórházba szállították.

A műszaki mentés idejére teljes szélességében le kellett zárni a 87-es főutat az érintett szakaszon.

Friss információk szerint egy teherautó tartott Szombathely irányába a 87-es úton csütörtök délután, amikor Táplánszentkeresztnél egy traktor kanyarodott ki elé egy mellékútról. A teherautó nagyot fékezett, de nem tudott megállni már, ezért összeütköztek. A teherautó az árokba hajtott az ütközés után, a traktor pedig felborult.

Fotó: Simon István

A traktor vezetője megsérült a balesetben, a mentők kórházba szállították.

A 87-es utat teljes szélességében le kellett zárni, a forgalmat elterelik.

Kolléganőnk legfrissebb információi szerint rövid lehetett a követési távolság, vagy figyelmetlenség okozhatta a traktoros balesetet – tudtuk meg a helyszínen.

Szombathely felől érkezett mindkét jármű, a traktor a teherautó előtt haladt. Letért a 87-es főútról, balra kanyarodott a mezőgazdasági jármű, de ezt nem vette észre a mögötte érkező teherautó, vagy csak szűkre szabta a kikerülést, de az biztos, hogy elérte a traktor bal hátsó kerekét. A jármű ettől borult fel és ezért sérült meg a sofőrje.

Frissítve

Az első információkkal ellentétben a traktor és a teherautó is a 87-es úton haladt, amikor a traktor egy mellékútra akart bekanyarodni. Indexelt, eközben ütközött az őt előzni akaró teherautóval. A felelősségét senki nem ismerte el, ezért a baleset körülményeit igazságügyi szakértő bevonásával tisztázzák. Az érintett szakaszon 50km/h-s korlátozás van, a teherautó azután ütközött, hogy hosszú féknyomot hagyott maga után.

Az érintett szakaszon továbbra is teljes útzár van érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!