Hírek

2016.09.18. 09:24

Zivatarral és szikrázó napsütéssel köszöntött be az ősz Oladra

Habár az Oladi Őszköszöntő Fesztivál kezdetét megzavarta egy kis zivatar, a szombathelyieket ez sem tántorította vissza a közös mulatságtól.

Vadas Krisztina

Dörgéssel, villámlással és futózáporral érkezett meg az ősz az oladi lakótelepre szombaton délután. Ám néhány perc múlva már ismét ragyogott a nap, előcsalogatva a környékbelieket otthonukból. A lecsófőző versenyen induló csapatokat sem tántorította el az eső, szorgosan szelték a paprikát, paradicsomot, hagymát, hogy időben elkészüljenek.

Mire a nap kisütött, már finom illatok lengték be az oladi iskola udvarát, a bográcsokban már fortyogtak a finomabbnál finomabb ételek. A legtöbb csapat a hagyományos, magyaros lecsóval akarta levenni lábáról a zsűrit, de akadt olyan is, aki a francia változattal próbálkozott.

 

Eközben a színpadon is elkezdődtek a programok, elsőként az Oladi Általános Iskola diákjainak műsorát láthatta a közönség. Őket a Savaria TSE táncosainak bemutatója követte, majd a gyermekeket a Kakaó Zenekar szórakoztatta.

Az eső elvonultával a focipályán felállt az ugrálóvár és az óriáscsúszda - a gyermekek legnagyobb örömére. Hosszan kígyózott a sor, mindenki fel szeretett volna jutni rájuk. Az érdeklődők a Fekete István Állatvédő Egyesület gazdikeresőivel is megismerkedhettek a rendezvényen, ám sokan saját kedvenceiket is el hozták: a szépségversenyre és az ügyességi vetélkedőre neveztek velük.

A jó hangulatú rendezvény egészen estig tartott, utcabállal zárták a mulatságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!