Hírek

2016.10.03. 10:56

Gázosnak adta ki magát – Előzetesben van

Szombathely – Ismeretlen segítője is volt a férfinak, aki Szombathelyen és Dunaföldváron is sikerrel kifosztott egy-egy gyanútlan embert, úgy, hogy a gázszolgáltató munkatársának adta ki magát. Előzetesben van, mert elszökhet.

Bakos Ágnes

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint még júniusban fosztott ki a férfi egy idős asszonyt Szombathelyen. A 87 éves néni beengedte, azt hitte, a gázszolgáltatótól jött a férfi. Elterelte az asszony figyelmét és 100 ezer forint készpénzzel távozott. Pár nap múlva Dunaföldváron is sikeres volt a trükk: ott 50 ezer forintnyi értékeket vitt el, egy eddig ismeretlen társa is segítségére volt a trükközésnél.

A nyomozók egy másik, sikertelen szombathelyi próbálkozásáról is tudnak a gyanúsítottnak.Elrejtőzhet, elszökhet, vagy ismét a bűn útjára léphet a férfi – legalábbis fennáll ennek a veszélye, ezért a járási és nyomozó ügyészség indítványára a Szombathelyi Járásbíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!