Hírek

2016.10.02. 08:56

Polgármestert választanak Gersekaráton – ketten indulnak a tisztségért

Gersekarát – Időközi polgármester-választást tartanak ma a településen. A helyi választási iroda munkatársa, Legárth Andrea arról tájékoztatott: a polgármesteri tisztségért két független jelölt indul: Kovács László és Pászthory Istvánné.

Pogács Mónika

Mindketten helybeli lakosok. A jelöltek nem tagjai a négyfős önkormányzati testületnek. Kovács László 2014-ben is indult az önkormányzati választáson a polgármesteri címért. Akkor két vetélytársa volt.

A választói névjegyzékben a vasárnap reggeli adatok szerint 552-en szerepelnek Gersekaráton. Ennyien járulhatnak a szavazóurnához ma.

Gersekaráton azért kellett időközi választást tartani, mert az előző polgármester, Csordás Tamásné, aki független jelöltként indult két éve, júliusban lemondott tisztségéről. Döntésének okait nem indokolta. Gersekaráton ma egy szavazókörben voksolhatnak a helyiek a művelődési házban. A reggel 9 órakor összesített adatok szerint az 552 választásra jogosultból 85-en mentek el szavazni. Ez 15,4 %-os részvételt jelent.

Összehasonlításul: Gersekaráton 2014 októberében 569 választásra jogosult lakó volt. Közülük a végső összesítés adatai alapján 379-en mentek el voksolni. Akkor három független jelölt közül választottak polgármestert a helyiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!