Hírek

2016.11.11. 10:46

Hányás, hasmenés – A gyerekek 40 százaléka megbetegedett a celli katolikus iskolában

Celldömölk– A gyerekek 40 százaléka megbetegedett a héten a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskolában: hányással, hasmenéssel kellett orvoshoz fordulniuk. Czupor Attila igazgató reméli, hogy hétfőre normalizálódik a helyzet.

Vas Népe

Az iskolában 296 diák tanul, 40 százalékuk hasmenéssel, hányással fordult orvoshoz a héten; otthon is kellett maradniuk. A gyaníthatóan vírus okozta megbetegedés csütörtök-pénteken tetőzött, mondta el érdeklődésünkre Czupor Attila igazgató. Az élet nem állt meg, az órákat megtartják, bár a „fél osztállyal" természetesen nem lehet maximális hatékonyságra számítani.

Az iskola igazgatója jelezte a tömeges megbetegedést az ÁNTSZ-nek: a javaslat szerint alapos fertőtlenítést kell végezniük az intézményben. Az érintett gyerekorvosokkal is fölvették a kapcsolatot, remélhetőleg gyorsan kiderül, miféle vírus okozta a nagy számú megbetegedést. Információink szerint a város általános iskolában nem észleltek hasonlót. Czupor Attila reméli, hogy hétfőre normalizálódik a helyzet: a gyengélkedők a hétvégén rendbe jönnek, és talán további megbetegedésekre sem kell számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!