Hírek

2016.11.21. 11:18

Most tankoljon – Szerdától drágább lesz!

Szombathely – A benzin és a gázolaj ára is emelkedik szerdától. A drágítás nem jelentős, Szombathelyen így is 25, illetve 26 forint a különbség a legolcsóbb és a legdrágább üzemanyag ára között.

Bakos Ágnes

A több hetes áresés után ezúttal áremelkedés vár az autósokra, bár nem jelentős az elmozdulás. A gázolaj ára öt, a benziné négy forinttal emelkedik.

Országos átlagban ez azt jelenti, hogy 353 forint lesz egy liter a dízelből és 338 forint egy liter a 95-ös oktánszámú benzinből.

Illusztráció: Szendi Péter

Szombathelyen szerdáig 331 forint a legolcsóbb dízel és 356 forint a legdrágább. Vagyis, ha egy az egyben realizálódik a nagykereskedelmi áremelés, akkor 336 forint lesz a legolcsóbb és 361 forint a legdrágább gázolaj a városban. Benzint szerdáig 323 és 349 forintért is mérnek Szombathelyen – ezekhez az árakhoz kell a négy-négy forintot hozzászámolni november 22-től.

A szakértők szerint nem meglepő az áremelés.

A múlt héten csökkent a benzin és a dízel ára is a mediterrán piacon, azonban a forint árfolyama ezeknél jelentősebben gyengült a dollárhoz viszonyítva. Előzetesen kettő-négy forintos benzin- és dízelár-emelést prognosztizáltak a piaci szakértők.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!