Hírek

2016.11.30. 17:07

Szakácskönyv az egész családnak - Megjelent a PLT népszerű sorozatának huszadik kötete

Szombathely - Ünnepi alkalomhoz érkezett a Pannon Lapok Társasága szakácskönyveinek története. Szerdán adtuk át a szerzőknek a Vas Népe szerkesztőségében a sorozat huszadik, jubileumi kötetét.

Tersztyánszky Krisztina

A Családi ételek könyve annyiban különbözik a korábbi 19 kiadványtól, hogy ennek megjelenését nem előzte meg receptpályázat. Ennek anyagát ugyanis gondos válogatással a korábbi kötetek legnépszerűbb receptjeiből gyűjtötték össze a szerkesztők. Így aztán egy kötetben kapott helyet a család valamennyi étkezése a reggelitől a többfogásos ebéden és a desszerteken át egészen a vacsoráig. A főételek mellett ínycsiklandó kalácsok, saláták, pohárkrémek kelletik magukat. Az átfogóan használható szakácskönyv szerkezete is eltér az elődeinél megszokottól: ezúttal minden egyes ételhez fotó kapcsolódik, ötleteket adva az étvágygerjesztő, akár ünnepi tálaláshoz.

A kötetben szereplő 28 vasi szerzőt szerda délutánra hívtuk össze szerkesztőségünkbe, hogy átadjuk tiszteletpéldányaikat. Meghívásunkat tizenegyen tudták elfogadni, és valójában inkább ők kényeztették szerkesztőségünk dolgozóit. Karácsonyváró hangulattól indíttatva mézeskalács, csokis-kókuszos torta, karácsonyi fenyőfácska sütemény került az asztalra. A legfrissebb kötetet böngészve a háziasszonyok izgatottan keresgélték, melyik ételük került be az ünnepi válogatásba. Ezúttal sem maradt el a tapasztalatok, konyhai fortélyok és ünnepi tervek megvitatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!