Hírek

2016.12.29. 18:33

„A jövő esztendő az elrugaszkodás éve lesz” - Államtitkárként és Dél-Vas megye országgyűlési képviselőjeként is összegezte az elmúlt hónapokat V. Németh Zsolt

Körkép - Vasútfejlesztés, út- és kórházfelújítás, értékgyűjtés és egy kis Beatles - ezek a témák kerültek elő, amikor évértékelésre kértük

Bakos Ágnes

V. Németh Zsoltot, Dél-Vas megye országgyűlési képviselőjét. Magánemberként is visszatekintett 2016-ra: mint büszke nagypapa.

- A megye egyik legnagyobb, korszakos jelentőségű beruházása térségünkben zajlott, a Szombathely-Zalaszentiván vasúti szakasz villamosítása, a peronok megújítása gyorsabb, kényelmesebb, környezetbarátabb utazást tesz lehetővé a felfűzött falvaknak Sorkifaludtól Győrvárig - kezdte a visszatekintést V. Németh Zsolt.

- Örömteli, hogy több milliárdos fejlesztéssel megújulhatott a körmendi kórház, és a kastélyprogram részeként a színház korszerű technikával, csodálatos belső térrel várja már a vendégeket - sorolta.

- Folytatódtak az akadálymentesítést biztosító fejlesztések a Jeli Arborétumban, és fontos a kistelepülések gyarapodása - húzta alá. A petőmihályfai utak megújítását, az oszkói cukrászüzem és közösségi gyümölcsfeldolgozó elkészültét és az alsószölnöki, kovácsoltvas termékeket készítő cég fejlesztését sorolta példaként. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy méltó módon ünnepelték meg az 1956-os események hatvanadik évfordulóját a térség települései.

V. Németh Zsolt, Dél-Vas megye országgyűlési képviselője Fotó: Szendi Péter

- Nádasdon, Egyházashollóson, Csákánydoroszlóban, Vasalján, Olaszfán, Gasztonyban és Kemestaródfán emlékmű épült, de az ország legnagyobb lyukas zászlójával emlékezetes számomra a nagymákfai bensőséges megemlékezés is - idézte fel.

Októberből egy másik eseményt is említett: - Az értékeinkhez, a hagyományunkhoz való ragaszkodást jelzi, hogy a betelepítési kvóta ellenes népszavazáson az országban a második legmagasabb részvételi arány itt született, a mi választókerületünkben.

V. Németh Zsolt hangsúlyozta: - Jó volt együtt dolgozni a térség polgármestereivel, együtt lenni a helyiekkel és a vendégekkel a böllér-, bárány-, rétes- és gombafesztiválokon és vásárokon. Köszönöm az együtt munkálkodást a sport- és kulturális egyesületeknek - hangsúlyozta összesítésében. Konkrét egyesületet is ki-emelt, mert ahhoz kapcsolódott az idei év legjelentősebb közéleti élménye saját maga számára:

- „Befértem” egy szám erejéig a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekarba, a daganatos gyermekek javára szervezett jótékonysági koncerten a Love me do-ban én játszhattam a szájharmonika szólamot - idézte fel büszkén a képviselő.

Államtitkári tevékenységeit is sorolta a körzet idei évét számba véve. A környezet-üggyel kapcsolatban a  TeSzedd! akciót említette: idén a Rába-partot tisztították meg a körmendiekkel. Mint a hungarikumok felelőse, az értéktárakat hangsúlyozta:

- Idén reneszánszát élte az értékek feltárása és bemutatása. A térségben 2016-ban csaknem húsz településen alakítottak ki értéktárat. Kiállításokon, kiadványokban mutatták be kincseiket Bérbaltavártól Kemestaródfáig. A vidékfejlesztéssel kapcsolatban emlékeztetett, hogy a falusi szőlőhegyek megújítását támogató pályázaton a harminc nyertes településből nyolc az ő körzetében van.
Magánemberként, mint büszke nagypapa tekintett vissza 2016-ra: - Abban a különleges szerencsében van részünk, hogy még egy házban élhetünk a hároméves unokánkkal, így, amikor itthon vagyunk, akkor naponta megörvendeztet minket tündéri lényével, egy odabújással, meglepetésszerű ébresztéssel, nyelvi leleménnyel - mesélte. Konkrét példát is említett, egy költői kérdéssel: - Hogyan lehet egy házi legyet, amit egyébként nekem kell elfognom, bogár uraságnak hívni? A családfői örömök után előre is tekintett a politikus:

- Ez az év - az elnyert pályázatokkal, mint a csatorna-építések, intézményfelújítások - megalapozza a jövő év sikerét. Hiszem azt, hogy az emberek, a családok gyarapodásával a jövő esztendő már az elrugaszkodás éve lesz - zárta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!