Hírek

2016.12.22. 09:35

Lesz hó az Emlékmű-dombon! Ha elég hideg lesz Szombathelyen

Szombathely – Amint -5 °C-nál hidegebb lesz, megkezdik a hógyártást az Emlékmű-dombnál. Közben ünnepi nyitva tartásra váltott a műjégpálya Szombathelyen.

Bakos Ágnes

Idén is hóágyúznak majd az Emlékmű-dombon, amint megfelelő lesz az időjárás – tájékoztatott Potyondi Nikolett, a Szova Zrt. kommunikációs munkatársa.

Kiemelte: a hógyártáshoz tartós mínuszok kellenek, az, hogy folyamatosan -5 °C alatt maradjon a hőmérséklet, és nem csak az éjszakai órákban, hanem nappal is. Amennyiben ez teljesül, a Szova munkatársai beindítják a hóágyút és a területen két-három nap alatt lesz a szánkózáshoz elegendő hómennyiség.

Természetes hóra karácsonyig és karácsonykor sem számíthatunk – továbbra is ezek a meteorológiai előrejelzések. A hőmérséklet viszont „alakul" a hógyártáshoz, ugyanis -2 és -3 °C körüli a napi átlaghőmérséklet Szombathelyen az eheti mérések alapján. Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjének jelentései szerint a héten -0,2 °C, -1 °C és -3,4 °C-os maximum hőmérsékletek voltak Szombathelyen. A minimum értékek -1,4 és -4,1 °C között alakultak eddig.

Közben változott a műjégpálya nyitva tartása csütörtöktől, a téli tanítási szünet első napjától. Január 2-ig lesz érvényes az ünnepi nyitva tartás, de 24-én, szenteste napján délután és 25-én, karácsony napján délelőtt zárva lesz a pálya. December 31-én délután, és majd január 1-jén délelőtt sem nyit ki a műjégpálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!