Hírek

2016.12.19. 15:19

Segítik a rászorulókat

Veszprém – Almával, vetőmaggal, pelenkával és tűzifával is segíti a rászoruló családokat a Veszprém Főegyházmegyei Karitász.

Balla Emőke

A nyolcvanöt éve alakult és huszonöt éve újraindult Katolikus Karitász az egyház hivatalos segélyszervezete. A Veszprém Főegyházmegyei Karitász több mint negyven plébánián működik, közel ötven önkéntessel, de ennél jóval többen vannak a jó szándékú emberek, akik krízishelyzetben lévőkön segítenek, mondta Szijártó László esperes-plébános.

A Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója évértékelésében sorolta a támogatásokat: 110 család kapott vetőmagot, amit el kellett ültetni és gondozni, egy kozmetikai cégnek köszönhetően 60 család pelenka vásárlását segítették. Az Erzsébet program keretében 13 helyszínen üdülhettek a gyerekek, iskolakezdésekor beiskolázási támogatással segítették a szülőket, 240 gyermeket támogattak 1 millió 195 ezer forint értékben.

Az országos alma akció keretében 108 családnak jutott 1,5 tonna alma, intézményekhez pedig több mint 22 tonna alma. A téli időszakban kandallóval és tűzifával segítik a rászorulókat: az országos Karitászon keresztül 15 család juthatott kályhához, kandallóhoz, tűzifát 10 család kapott, januárban pedig újabb 10 család 100 mázsa tűzifát. Tartós élelmiszert is gyűjtöttek, amiből több mint 100 család részesült. Az „Egy kis doboz szeretet” akció keretén belül több mint 800 gyermek kap ajándékot, megörvendeztetve karácsonyra őket.

Szijártó László elmondta: a Veszprém Főegyházmegyei Karitász jövőre folytatja a támogatásokat, nagy családokat, idős, beteg embereket is segít majd. A főegyházmegyei karitász központ a jövőben a Szigligeten 1921-ben született és 1945-ben Litéren meghalt vértanú emlékére Bódi Mária Magdolna nevét viseli majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!