Hírek

2016.12.15. 13:09

Tudatos fogyasztókat nevelnek a diákokból

„Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" címet nyert el a szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán.

Médiaközpont

Az elismerést a helyettes államtitkár nyújtotta át ünnepélyesen csütörtökön.

A Derkovits iskola csaknem húsz éve működteti kismenedzser programját, melynek keretében vállalkozói és fogyasztóvédelmi ismeretekre oktatják a gyerekeket. Felsőbb évfolyamokon a Siker kulcsa programot valósítják meg hasonló célzattal. A városban elsőként vezették be hetedik osztályban a gazdasági és pénzügyi ismeretek oktatását.

Fotó: Médiaközpont

- Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket felvértezzük ezzel a tudással, amit középiskolásként és majd felnőttként a mindennapi életben is jól tudnak hasznosítani. Amikor megláttuk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázati kiírását, úgy éreztük, jelentkeznünk kell, és el is nyertük a megtisztelő címet - fogalmazott dr. Kovács Péterné igazgató.

A minisztérium olyan iskoláktól vár pályamunkákat, amelyek szívügyüknek tartják a fogyasztóvédelmi ismeretek átadását annak ellenére is, hogy azok nem szerepelnek a kötelező tananyagban. Így szeretnék ösztönözni az intézményeket arra, hogy ezeket a fontos tudnivalókat megosszák, hiszen a tanulókból lesznek a jövő fogyasztói, vállalkozói. Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta: a tanév elején hirdették meg a pályázatot, eddig nyolc iskolának ítélték oda az elismerést, a Derkovits a második, ahol át is adták az elismerő oklevelet. A pályamunkákat folyamatosan várják.

Fotó: Médiaközpont

A diákok játékos formában ízelítőt is adtak tudásukból az ünnepélyes alkalommal. A négy csapat tagjai vásárlási és reklamációs szituációt jelenítettek meg, valamint tőzsdejátékot játszottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!