Hírek

2016.10.17. 10:13

2017 - munkaszüneti napok

Kétszer is négynapos lesz a hétvége 2017-ben! - Mutatjuk a jövő évi munkaszüneti napokat és hosszú hétvégéket!

Budai Dávid

Öt háromnapos és két négynapos hétvégére készüljön jövőre. Összeszedtük az összes munkaszüneti nap és hosszúhétvége időpontját, nagypéntekkel frissítve. Vasárnap lesz október 23-a, ami nagy baj, hiszen ha olyan napra esik egy ünnep, amely amúgy is pihenőnap, akkor nincs remény, várni kell egy évet. A legrosszabb azonban még csak ezután jön, ugyanis december 24-e szombat, vagyis a karácsonyi pihenő is lerövidül egy nappal, és négy nap helyett csak hármat tölthetünk a fa alatt.

Na jó, mindenki nyugodjon meg: az október 31-ét már ledolgoztuk, azt már nem veheti el tőlünk senki, az októbert egy négynapos hosszú hétvégével zárjuk. Most azonban ahelyett, hogy a szünnapok elvesztése okozta fájó sebeinket nyalogatnánk, tekintsünk előre és nézzük meg, mit tartogat számunkra az új év!Kapásból pechesen indul az év, hiszen 2017-ben január 1-je vasárnapra esik. Így a december 31-ei buli kipihenéséhez semmivel sem áll több időnk rendelkezésre, mint egy átlagos hétvégén, január 2-án, hétfőn ugyanis már dolgozni kell.

A következő esélyünk egy kiadós hétvégére március 15-e lett volna, csakhogy az szerdára esik, így előtte (hétfő, kedd) és utána (csütörtök, péntek) tetszik vagy sem, dolgozni kell. Viszont van egy jó hírünk: egy hónapra rá jön az első négynapos hétvége. Aki múlt héten, pénteken valamiért lekerült a térképről, homokba dugta a fejét, vagy csak nem figyelt eléggé, az elírásnak vélheti a négynapos hétvégét, hiszen húsvéthétfő, az húsvéthétfő, nem tud kedden lenni, márpedig így sehogy sem jön ki a négy nap. Múlt pénteken Orbán Viktor miniszterelnök azonban bejelentette, hogy ezentúl munkaszüneti nap lesz nagypéntek is.

Jövőre ráadásul a munka ünnepe nem vasárnapra esik, mint idén, hanem a legrettegettebb napra: hétfőre. Így nem elég az április közepén a négynapos hétvége, alig két hét múlva ismét jöhet egy háromnapos. Még vissza sem fog zökkenni a munkába, június 5-én máris érkezik pünkösdhétfő, így remélhetőleg újabb három napra kivonhatja magát a forgalomból. Minden azért jövőre sem sikerülhet: augusztus 20-a sajnos vasárnapra esik, viszont ellentétben az idei évvel, október 23-a már hétfőre, így újabb hosszú hétvége várja.

November 1-je viszont szerdára esik, így  nincs remény újabb hosszú hétvégére. A jövő év vége viszont jól alakul a munkaszüneti napok szempontjából, hiszen december 24-e vasárnap lesz, így megint négynaposra duzzad a hétvége, és 2018 január 1-je is hétfőn lesz, így mindent egybevetve többet lógathatjuk majd a lábunkat jövőre, mint idén.

Munkaszüneti napok és hosszú hétvégék 2017-ben:


2017. január 1. (vasárnap)

Új év első napja (kétnapos hétvége)

2017. március 15. (szerda) Nemzeti ünnep (munkaszüneti nap)

2017. április 14-17 (péntek-hétfő) Húsvét (négynapos hétvége)

2017. május 1. (hétfő) A munka ünnepe (háromnapos hétvége)

2017. június 5. (hétfő) Pünkösdhétfő (háromnapos hétvége)

2017. augusztus 20. (hétfő) Nemzeti ünnep (háromnapos hétvége

2017. október 23. (hétfő) Nemzeti ünnep (háromnapos hétvége)

2017. november 1. (szerda) Mindenszentek (munkaszüneti nap)

2017. december 24-26. (vasárnap-kedd) Karácsony (négynapos hétvége)

2018. január 1. (hétfő) Új év első napja (háromnapos hétvége)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!