Hírek

2017.01.22. 13:07

Gyújtogatás a Dr. Szabolcs Zoltán utcában? Büntetőeljárás indult!

Szombathely – Közveszély okozás miatt indított büntetőeljárást a rendőrség a vasárnap hajnali tűz miatt – tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Budai Dávid

A lángok a lakóépület harmadik emeleti tárolójában csaptak fel, valamint a homlokzat hőszigetelése égett a harmadik és negyedik emelet magasságában volt tűz, ami a negyedik emeleten található tároló helyiséget is érintette.

Fotó: Simon István

A tűz pontos okáról nem szól a rendőrségi tájékoztatás, a katasztrófavédelem annyit közölt: „A tűzeset okainak kiderítése céljából tűzvizsgálati eljárás indult”.

A viszont biztos, hogy a Szombathelyi Rendőrkapitányság az ügyben közveszély okozás bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított, ismeretlen tettessel szemben.

A lakók szerint valaki olyan gyújtogathatott, aki a házban él. Hétfőtől biztonsági őr ügyel az épület biztonságára.


Az ott élők elmondása szerint sorozatban ez volt a negyedik tűz a házban, éppen ezért biztosak benne, hogy most is gyújtogatás történt. Sokak szerint ráadásul olyan valaki okozta tüzet, aki a házban él, azt, hogy egy hajléktalan tette volna, kizártnak tartják. Volt, aki rövidnadrágban menekült ki a fagyos éjszakába, így sokan rettenetesen fáztak a hidegben. Szerencsére több lakó felajánlotta az autóját, ahová a gyerekek beülhettek, így legalább ők nem fáztak, aztán időközben megérkeztek a buszok is, ahol a lakók melegedhettek. Egy harmadik emeleten élő idősebb úr elmondta, ő a füstszagra ébredt hajnali fél háromkor, és ez volt a szerencséje.

Horváth Judit is szerencsésnek mondhatja magát, ő a hangzavarra ébredt fel, ám mint elmondta, sokan éppen azért nem mentek ki a lakásból, mert egy-két család rendszeresen zavarja a lakók nyugalmát és hangos bulizik, így többen most is azt hitték, hogy nincsen nagyobb baj. Úgy tudjuk, a hangoskodás miatt értesítették is a rendőrséget, aztán időközben kigyulladt a harmadik emeleti tároló, ami tele volt szeméttel. Horváth Judit elmondta, a fia az elmúlt időszak sorozatos gyújtogatásiba szó szerint belebetegedett, az anya meg is mutatta a gyermek zárójelentését. Megtudtuk, nemrég hozta haza a kórházból fiát, aki már éppen megnyugodott volna, amikor most ismét tűz ütött ki a házban. A fia most újra sokkos állapotba került. Ezek után már biztos, hogy elköltöznek – mondta. Hasonlóan vélekedtek mások is, szerintük mostanra a ház néhány család miatt lakhatatlanná vált. A lakók szerint vannak, akik az ablakon szórják ki a szemetet, és vannak a házban olyan kilenc-tíz éves gyerekek is, akik ablakokat dobálnak be, időseket rabolnak ki.

A hírhedt Dr. Szabolcs Zoltán utcai házban több százan laknak, de hogy pontosan mennyien azt maguk a lakók sem tudják, mert mint elmondták, van olyan lakás, ahol hatan-nyolcan is élnek, csak éppen nincsenek bejelentve. A délelőtti órákban dr. Puskás Tivadar polgármester személyesen is meglátogatta az ott élőket, és meghallgatta panaszaikat. Úgy tudjuk, az épületben hétfőtől biztonság őr teljesít szolgálatot, hogy a lakók és a ház biztonságát garantálni tudják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!