Hírek

2017.01.12. 06:29

Háromszor annyi a beteg Vas megyében – Itt az influenzajárvány

Magyarországon influenzajárvány van, közölte az Országos Epidemiológiai Központ. Vas megyei mintából nem mutatták ki a vírust, de háromszor annyi a beteg, mint a megelőző héten.

Bakos Ágnes

Az országban 16 ezerre emelkedett, s ezzel átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma – közölte az Országos Epidemiológiai Központ.

Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedést tíz területen diagnosztizáltak, Vas megyében nem: Budapesten, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyében.

Több területen is halmozódott a megbetegedés: Vas megyében nincs gócpont, de a szomszédos Győr-Moson-Sopron megyében igen.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat összesítése szerint a tavalyi év utolsó hetében 56, az idei év első hetében 171 influenzaszerű megbetegedés jutott 100 ezer lakosra vetítve Vas megyében - vagyis megháromszorozódott a betegek száma.

Vas megye egyik kórházában sem kellett még látogatási tilalmat elrendelni az influenza miatt – mutatja az ÁNTSZ térképe.

Forrás: ÁNTSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!