Hírek

2017.01.11. 09:33

Meghalt az anyja, mégis felvette az ápolási díjat a Vas megyei férfi

Szombathely – Költségvetési csalásnak számít, hogy mintegy másfél éven át felvette az édesanyja után járó ápolási díjat a Vas megyei férfi – az anyja ugyanis meghalt. Vádat emeltek a férfi ellen.

Bakos Ágnes

Már 2014 októberében elhunyt az asszony, a fia azonban nem jelentette az illetékes járási hivatalnál a halálát – tájékoztatott dr. Simon József, a Vas Megyei Főügyészség főügyésze.

Havi 40 ezer forintról van szó, amit 2015 januárja és 2016 augusztusa között jogosulatlanul vett fel a férfi. A vádirat szerint 2016 szeptemberében kérelmet nyújtott be a járási hivatalhoz, méghozzá az elhunyt anyja nevében, az okiratra ráhamisította édesanyja aláírását – feltehetően ekkor bukott le. Összesen 796 ezer forint ápolási díjat vett fel jogtalanul, a pénzt elköltötte, vagyis az állam, a központi költségvetés kára nem térült meg.

Az ügyben a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat: nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt. A Szombathelyi Járásbíróság dönt majd a férfi bűnösségéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!