Hírek

2017.01.01. 12:03

Nagy Feróval, fürdőruhában kezdték az új évet Sárváron

Szabadtéren táncolva, habzó úszómedencékben lazulva és számtalan vendéglőtóhelyen is lehetett szervezett módon, közösen búcsúztatni a városban az óévet.

Pajor András

A sárvári fürdőben nem lehetett volna egy pezsgőspoharat sem leejteni, annyian összegyűltek a több éve megtartott népszerű szilveszteri medencepartira.

A lufikba és fényjátékba öltöztetett fürdőben zenével, tánccal és több fellépővel is szórakoztatták közönséget. A habfürdővé alakított hullámmedence is kiürült a Csillag születik-ből megismert Szabó Ádám harmonikán előadott slágerszámainak idejére, majd éjfélt követően érkezett Nagy Feró, aki tovább fokozta a vidám, (víz)gőzös hangulatot.

A foglalások alapján már előre tudni lehetett előre, hogy telt ház lesz Sárvár szálláshelyein. Az óévbúcsúztató napján a hotelek mellé az éttermek is csatlakoztak, azokban sem lehetett üres asztalt találni. A konyhák menüsorainak alapját a hagyományos magyar ízek adták. A vendéglátóhely üzemeltetők között az a vélemény alakult ki, hogy a helyiek is egyre szívesebben mozdultak ki közösen ünnepelni az újévet.

Első alkalommal szerveztek a Posta térre városi szilveszteri bulit, az adventi vásár italkimérései mellett a színpadon DJ Renell tartott retródiszkót. A dermesztő idő ellenére sokan kilátogattak együtt ünnepelni. Éjfél után mintha az idő is enyhült volna egy kicsit és tovább fokozódott a téren a hangulat. A petárdadurrogtatás mellett komoly tűzijátékokkal is készültek a különböző helyszíneken.

A várparkból és a környékről fellőtt csillogó rakéták fényei szinte egy órán át világították meg a belvárost. Sárváron azonban még nem mindenütt ért véget az év. A nagyszámú érintett vendég miatt több helyütt is tervezik megtartani az orthodox egyház pravoszláv újévét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!