Hírek

2017.01.23. 13:46

Nézze meg, hogyan lőnek a Körmenden tanuló leendő határvadászok! Videó!

Körmend – Már próbaidős rendőr őrmesterek azok a diákok, akik a határvadász képzés első csoportjában kezdték meg tanulmányaikat a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban.

Bakos Ágnes

Az országban egyedülálló módon airsoft fegyverrel lőhetnek, és megmutatták, mit tudnak.

Győr-Moson-Sopron, Zala, Veszprém és Vas megyéből érkeztek a fiatalok, akik immár próbaidős rendőr őrmesterek. Gyakorlatorientált képzést kapnak, úgy sajátítják el a feladatuk végrehajtásához szükséges legfontosabb ismereteket – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotók: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Egyedülálló módon airsoft fegyverrel hajtanak végre szimulációs tréninget, tantermi foglalkozás alkalmával, több alkalommal is lehetőségük van lőkészségük fejlesztésére. Ez egészül ki a terepen maroklőfegyverrel végrehajtott lőkiképzéssel és önvédelmi kiképzést is kapnak a leendő határvadászok.

A rendőrség egy videót is összeállított, hogy megmutassa, mit tanultak a diákok az elmúlt két hónapban:

A beszámoló szerint összetartó, egymást segítő és támogató közösséggé kovácsolódtak, igazi baráti társaság lett.

S hogy mi lesz a jövőben? „Arra számítok, hogy védhetem a hazámat" – így válaszolt az egyik körmendi diák, Németi Botond p. r. őrmester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!