Hírek

2017.01.26. 15:27

Vasban is kimutatták az influenza vírusát – kétszer annyi a beteg!

Körkép – Már nem csak influenzajárvány van Vas megyében, hanem kimutatták az influenza vírusát Vas megyéből beküldött mintában – derül ki az ÁNTSZ harmadik heti összesítéséből.

Bakos Ágnes

Tolna megye kivételével az ország valamennyi területén, Vas megyében is diagnosztizáltak laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenzát, jórészt az A vírus okozott megbetegedést.

Sőt, már gócpontok is vannak. Az országban 15 területről 34 halmozódást jelentettek, ebből kettő Vas megyében volt. A járványok nagy része gyerekközösségekben jelentkezett.

Térkép és táblázat: ántsz.hu

Az influenzaszerű megbetegedések megduplázódtak Vas megyében: a második héten 346 beteg jutott 100 ezer lakosra vetítve – a harmadik héten már 728 beteg. Már az előbbi is influenzajárványnak számít, bár akkor még magát a vírust nem mutatták ki vasi mintában.

A látogatási tilalom továbbra is érvényes az összes Vas megyei egészségügyi intézményben, és nem csak egy-egy osztályon, hanem a kórházak, rendelők minden területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!