Hírek

2017.02.10. 20:13

A kisfiúk hősnek, a lányok szépnek öltöztek – Ilyen volt a vépi óvodások farsangja

Vép - A napokban sokfelé rendeznek ovis és iskolai farsangokat. A vépi Vadvirág Művészeti Óvodában is ünnepeltek.

Tóth Kata

Hetek óta erre vártak a vépi ovisok, számolgatták, hányat kell még aludniuk a nagy napig. Tegnap csak jelmezbe öltözve léphettek be reggel a csoportszobába, onnantól aztán kezdetét vette az egész napos farsangi buli. A gyerekek - majdnem százan - a különleges alkalomra feldíszített közös tornaszobában vonultak fel a jelmezeikben, kis műsorral készültek, verseket mondtak, daloltak. Aztán táncoltak, nassoltak, ha elfáradtak, csakúgy mint a felnőttek egy valódi bálban.

- Mindenki egyformán szép volt, a legtöbb lány királynőnek, a kisfiúk hősnek öltöztek. Nem győztünk ámulni az Amerika kapitányokon, pókembereken, batmaneken és Zorrókon, a sok hercegnőn - mondta Takács Józsefné óvodavezető.

Az óvó nénik sem maradhattak ki a mókából: boszorkányok, japán gésa, Minnie egér, indián törzsfőnök és tarka macska is volt köztük. Egy testvérpár idősebb tagja bájos zsiráfjelmezt öltött magára, a kisöccse elefánt volt.

A tombolasorsoláson mindenki nyert: az ovis szívnek kedves apróságokkal töltötték meg az ajándékcsomagokat, így lepték meg a gyerekeket.

A legkisebbeket, a hároméveseket rengeteg inger érte. Annyira elfáradtak a nyüzsgésben a délelőtt végére, hogy volt, aki egy babzsákon, más az ebédnél, a tányérja felett szundított el. Délután, a csendes pihenő után folytatódott a mulatság: a gyerekek visszavehették a jelmezüket, táncoltak, zenét hallgattak, ettek-ittak, míg a szüleik meg nem érkeztek értük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!