Hírek

2017.02.05. 15:24

Használt rugdalózót, kiskádat tessék! - Családexpó és babaruhabörze új helyszínen, több tartalommal

Szombathely - Hatalmas érdeklődés kísérte a szombat délelőtti családexpót és babaruhabörzét. Jól vizsgázott az új helyszín.

Tóth Kata

- Nagyon jó tapasztalataim vannak, sok az érdeklődő és szerencsére a vásárló is. Ha azt látom, hogy valaki örömmel viszi a portékámat, akár engedek is az árból - mondja Gacs Erzsébet, aki két standot felügyel a Brenner iskola tornacsarnokában rendezett családexpón. A barátnője megbetegedett, hát vállalta, hogy besegít neki. Szerinte - és ezt két kisgyerek anyukájaként állítja - jobb itt válogatni, mint egy turkálóban: egy ilyen börzén a szülők, akik eladják a gyerekeik használt - kinőtt, megunt - ruháit, játékait, figyelnek a minőségre. Rá-adásul olcsóbb is minden. Az övén kívül 96 standnál kínálnak használt ruhákat (gyerekholmikat, kismamaruházatot), játékokat és babafelszereléseket, de több mint húsz vállalkozás, szolgáltatók is jelen vannak szombaton délelőtt a Brenner iskola tornacsarnokában - mondhatni, a gyermekvállalás körül forog minden.

 

ALKALMI KERESKEDŐK

Sebestyén Gabriella is árul, éppen a kartondobozokban tárolt, ízlésesen elrendezett babaruhákat, fürdőlepedőket hajtogatja össze. - Én anyukaként olyan standhoz mennék szívesen, ahol rend van és tisztaság - mondja. Mellette egy gyakorlott börzéző, a séi Jammernegg Tímea, akinél, ahogy Gabinál is, szinte mindent egy árban lehet kapni. - Ez könnyebbség a vevőnek. A jó állapotú kisruhákat háromszáz forintért adom, a cipőket egy ezresért. Amelyiken valaki mégis talál egy foltot, vagy amelyik szakadt, azt pedig ingyen. Egyetértenek, a legtöbben a legkisebb méreteket keresik. Sok a várandós kismama nézelődő, és azok, akik nemrég szültek.

ELÉGEDETT VEVŐK

Kiss Gréta és férje haránt-emelős gyerekszandálokat keresnek. Egyszerre kettőt, mert ikreik vannak. Több mint egy órája nézelődnek, már amikor van idejük keresgélni, és nem a rég látott ismerőseikkel csevegnek. Réti Gergő és Rétiné Garád Fruzsina májusra várják az első babájukat. - Babakocsit már vettünk, de a hordozási lehetőség is érdekel bennünket. Mobilisak vagyunk, szeretünk jönni-menni, ha tudjuk, magunkra kötve visszük majd a gyermekünket is. Barcsa-Giczi Edináék standjánál állnak, ahol a jelszó: Parkolj és hordozz! Kendőket kölcsönöznek, amikbe a babáikat bekötve az anyukák és apukák kényelmesen végig tudják nézni a börzét. Cserébe Edináék őrzik a babakocsikat, amikben a kicsik a vásárra érkeztek.

BABARUHA ÉS GYURMASZETT

A vagány Villám McQueen elektromos autó az egyik standnál már nagyon várja új gazdáját. Kiderül, Angliából érkezett öt éve, előre és hátra is tud közlekedni. A két kisfiú, akik eddig használták, kinőtték. 29 ezer forintért kínálják, újonnan dupla annyiba került. Van eladó - használt, de stabil - beltéri játszótér 15 ezerért, ujj-gördeszkapálya, szörnyecskés gyurmaszett, Garfield-óra, mózeskosár, kiskád és flamingós társasjáték. És természetesen rengeteg baba- és kismamaruha, babakellék is hallban.

FOLYTATÁS TAVASSZAL

- Hármasával álltak az anyukák a bejáratnál a nyitás előtt, óriási volt az érdeklődés - mondja Vizaverné Horváth Zsófia főszervező. - Több kiállítót és érdeklődőt akartunk fogadni a korábbinál tágasabb helyen. A babakocsival jövőknek kevés esélyük volt a régi, zsúfolt tornateremben. És nagyobb játszóházat szerettünk volna felállítani, hogy ne csak az anyukák tudjanak árulni, vagy vásárolni, hanem jöhessen az egész család. Van lehetőség arcfestésre, csillámtetoválásra, tettünk le bébiszőnyeget is. Két nyelvstúdió interaktív foglalkozást tart a gyerekeknek. Az igényeket összehangolva kerestünk új helyszínt, és a Brenner iskola 1500 négyzetméteres tornacsarnoka kitűnő térnek bizonyult.

Tombolával is készültek Zsófiáék: 66 csomag, a kiállítók és a partnerek felajánlásai találtak gazdára. Hagyományosan jótékony célra ajánlják fel majd a bevételét a szervezők, akik áprilisra tervezik a következő családexpót és babaruhabörzét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!