Hírek

2017.02.13. 18:14

Kötelező volt a tánc és a vidámság

Farsangoltak a Johanneum lakói. A Tarisznyások együttes gondoskodott a zenéről és a jó hangulatról.

Tóth Kata

- Jól érzitek magatokat? Akkor indulhat a tánc! - így buzdította a Tarisznyások együttes énekese a Johanneum Evangélikus Diakóniai Központ fogyatékos lakóit a közös mulatozásra. Azt a húsz-huszonöt embert, akik a délutáni pihenő helyett a farsangot választották, nem kellett különösképpen bátorítani: érezték ők a ritmust, ki-ki kedve szerint táncolt a megzenésített versekre, a tavaszváró dalokra, az Ej mi a kőre és a Rókamondókára.

A Fecskefészek és a Tündérkert osztályok lakói találkoztak a télűző ünnepen, amire január óta készültek. Dekorálták a szobáikat, a folyosót, a függönyöket és a tegnapi alkalomra a tanácstermet is. Reggel a legszebb ruháikat vették fel, volt, aki színes parókát, álarcot húzott. - A lényeg, hogy mindenki együtt van, a zene terápiás hatása és az, hogy nem a megszokott környezetükben töltik az idejüket, jó hatással van a gondozottakra - mondta Kolop Kitti mentálhigiénés asszisztens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!