Hírek

2017.02.07. 17:28

Még jobban szól majd a Kalandor!

Budapest – A Soulwave kapta a vigaszágas előadók és dalok közül a legtöbb szavazatot a közönségtől múlt szombaton A Dal válogatóján. Budapesten készülnek az újabb, pénteki fordulóra.

Tóth Kata

A DAL 2017 című tv-műsor az Eurovíziós Dalfesztivál magyar nemzeti döntője. A többrészes show-ban a nézők és a szakmai zsűri választják ki, hogy ki képviselje Magyarországot az idei dalfesztiválon Ukrajnában. A múlt szombati, harmadik élő válogató egyik továbbjutója a vasi Soulwave lett.

Az egyenes ági továbbjutókon kívül a közönség egy valakinek adhatott még esélyt az öt vigaszágas előadó közül, hogy megmutassa a dalát – ők a Soulwave-et választották. Így az elődöntőbe jutott a tíz éve együtt zenélő csapat, ezzel új esélyt kaptak a győzelemre február 18-án, a döntőn.

A zenekar egyik alapítóját, Huszár Ádám gitárost telefonon értük el. – Riportok, fotózások és főleg próba, próba, próba egész héten, így töltjük a hetet Budapesten. Nagy erőkkel készülünk a pénteki fordulóra. A múlt héten meghívást kaptunk egy tévécsatorna műsorába, voltunk Bravo-magazin fotózáson, és interjút adtunk egy zenei rádiónak. Ezen a héten vannak a kamerapróbák, amik után visszanézhetjük, hogy mit alkottunk a színpadon. Profik a körülmények, a stáb, a technikai háttér – lelkesedik Ádám.

Külön említi a jó fülmonitorozást, ez Fodor Máté énekesnek nagyon fontos, jobb minőségben szólal meg a dal a színpadon. Azt is meséli, hogy szerencsére volt beleszólásuk a színpadi produkciójuk látványvilágába. A vizuális részért az a csapat felelős, amelyik a Kalandor klipjét készítette. (A színpadon, a fellépésük alatt a háttérben levő ledfalon a klip elemei jelennek meg.) Néhány kulisszatitokról is beszámol: minden próba kötelező az MTVA Kunigunda útján levő stúdiójában. Ahogy az összes többi fellépő, Ádámék is ott kezdik a délelőttöt. Külön öltözőt kaptak, ezt nagyon díjazták. A pénteki élő show-ra készülnek, aminek a forgatókönyvét percre pontosan elkészíti a stáb. Külön mentoruk nincs, de minden olajozottan, szervezetten megy. A múlt héten, hét közben a műsorvezetőkkel, Tatár Csillával és Harsányi Leventével is összefutottak, a zsűritagokkal viszont nem találkoztak. Az élő adás napján aztán már ki sem mozdulhattak az épületből. Így lesz ez pénteken is, amikor fellépnek. (A héten pénteken és szombaton is lesznek elődöntők, kis csúszás van a műsorban, hiszen három hete a veronai buszbaleset miatt elhalasztották a tervezett  válogatót.)

Ádám azt mondja, mióta a jelenlegi menedzsmentjükkel dolgoznak, jól alakulnak a dolgaik. És üzen a vasi közönségnek: eszméletlenül jól-esett nekik, hogy úgy gondolták, hogy helyük van a következő fordulóban, és tettek is ezért: a szavazataikkal továbbjuttatták őket.

– Ezer hála és köszönet mindenkinek a szavazatokért! Ezekre nagy szükségünk lehet pénteken is. Erős mezőny volt múlt szombaton, sok rutinos versenyzővel, nekünk pedig ez volt az első élő show-nk. Volt bennünk izgalom, de egészséges motiváció is. Pénteken mindent megteszünk, hogy még jobban szóljon a Kalandor – zárja a szavait.

A tagok úgy érzik, hogy nem is a közönség, hanem egy közösség van mellettük. Alakul a tavaszi, nyári turné, várják a fellépéseket. addig is hajrá Soulwave! Hajrá Kalandor!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!