Hírek

2017.02.05. 18:55

Tart még a rókavadászat Jánosházán

Jánosháza - Több utcában is feltűnt már róka Jánosháza területén, ezért engedélyezték a városon belüli vadászatot. Már vannak részeredmények , de még nem teljes a siker.

Bakos Ágnes

A Marcalmenti Vadásztársaság kapott engedélyt a rendhagyó rókavadászatra. Rendhagyó, mert városon belül kell, kellene kilőni a rókákat. Bemerészkedtek egészen a Széchenyi utcáig, de a Kossuth téren és a Dózsa utcában, valamint a város másik felén, a Temető utcában is láttak rókát a helyiek.

Második megkeresésre kaptak engedélyt a vadászatra - idézte fel Kiss András polgármester. A Celldömölki Rendőrkapitányság engedélyére volt szükség, a Marcalmenti Vadásztársaság négy vadásza kapta meg a jogot a kárt (és ijedtséget) okozó vad elejtésére.

Kiss András, Jánosháza polgármestere a rókahelyzetről tájékozódott
Fotó: Szendi Péter

A Kossuth tér, Vágóhíd utca, Dózsa György utca és Széchenyi utca által határolt területet figyelik, meg persze a bevezető utakat január 23-a óta. Eddig négy rókát lőttek ki, mondta el a polgármester a vadászoktól kapott tájékoztatás alapján. Mindegyik elejtett róka éppen a város felé tartott, egyelőre nem dördült lövés belterületen.

Február 10-éig vadásznak tovább, de nem fényes nappal. Munkanapokon hajnali fél hattól reggel fél nyolcig, valamint este fél nyolctól fél tízig lőhetnek a vadászok, akkor, amikor a legkevesebben közlekednek az utcákon.

A Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal már időben és több fórumon tájékoztatta a helyieket, hogy ne lepődjenek meg, ha lövést hallanak. S hogy mi lesz, ha nem ejtik el a bejáró rókákat? Akkor meghosszabbíttatják az engedélyt, nem hagyják, hogy rókainvázió legyen a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!