Hírek

2017.02.26. 20:40

Tovább szépül az idősek otthona Csepregen

Csepreg - Tovább folytatódik a szobák korszerűsítése a Területi Gondozási Központban, újabb öt lakrészt újítanak fel.

Cseszkó Tamás

Már az elmúlt esztendőben is fontosnak tartották az időseket ellátó bentlakásos intézmény fejlesztését, akkor öt szoba újult meg teljesen, most sikerült ugyanennyit korszerűsíteni. A tervek szerint az év második felében a maradék négy szoba is teljesen megszépülhet.

Az idősek otthonában összesen tizennégy olyan lakószoba van, melyet a városvezetés fel kívánt újítani. A felújítást az önkormányzat és a Területi Gondozási Központ közösen valósította meg. Horváth Gábor, a területért felelős családügyi, kulturális és ifjúsági bizottság elnöke is megtekintette a folyamatban lévő felújítást, és elmondta, hogy a modernizálás már hosszú évek óta váratott magára.

A fürdőszobák kialakítása megnehezítette a lakók mindennapi tisztálkodását, mivel a zuhanytálcába egy lépcsőn keresztül lehetett belépni. A lépcsőt a szakemberek elbontották, helyette járólapból építették ki az új tusolót. A régi linóleum és a töredezett csempék helyére új burkolat került, ahol szükséges volt, ott kicserélték a szanitereket és új zuhanyfüggöny is díszíti majd a felújított fürdőszobákat.

Horváth Ferenc, a Városgazdálkodás munkatársa és Horváth Gábor bizottsági elnök a Területi Gondozási Központban
Fotó: Cseszkó Tamás

A bizottsági elnök kiemelte, hogy a modern kor elvárásainak is megfelelnek az új fürdőszobák, hiszen akadálymentesen megközelíthetők, megkönnyítve az idős lakók mindennapjait.

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő, a Városgazdálkodás vezetője elmondta, hogy a felújított fürdőszobák mellett a lakószobákat is kifestik, folyamatosan dolgoznak a kollégái azon, hogy a lakók minél előbb visszaköltözhessenek megszokott lakrészükbe. A tervek szerint márciusban végeznek a munkálatokkal és befejezik az erre az időszakra betervezett öt szoba és fürdőszoba felújítását. A városvezetés célja az, hogy még komfortosabbá és otthonosabbá váljon az idősek otthona.

Nemcsak belsőleg szépül a Területi Gondozási Központ Idősek Otthona. Egy felajánlásnak köszönhetően új eszközök is kerültek a központba - mondta el Vlasich Krisztián polgármester, aki Horváth Zoltán képviselővel és Kántor Ferencnével Ausztriába, Zriknitz településre utazott. Kántor Ferencné leánya, Horváth Veronika jóvoltából ugyanis osztrák állampolgárok részéről felajánlás érkezett az idősek otthonába.

A Zriknitzen élő Pernel Anna betegágyat, matracot, tolószéket és az ellátásban részt vevők számára egyéb szükséges eszközöket ajánlott fel a Területi Gondozási Központ részére. A polgármester személyesen köszönte meg a segítséget a családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!