Hírek

2017.02.16. 17:09

Új vezető a vasi katasztrófavédelem élén – Dr. Bognár Balázs hazajött

Szombathely - Új igazgatója van a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak. dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredest tegnap nevezték ki.

Budai Dávid

Új vezetője van a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak február 16-ától, dr. Bognár Balázs tűz-oltó ezredest dr. Pintér Sándor belügyminiszter nevezte ki. A kinevezést dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át az új igazgatónak csütörtökön a Megyeháza dísztermében megtartott ünnepélyes állománygyűlésen. A vezérőrnagy méltató beszédében hangsúlyozta, hogy dr. Bognár Balázs személyében egy országszerte elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, kiváló szakember érkezik a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére, akinek nem mellesleg vasi gyökerei is vannak.

A korábbi igazgató, Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes január 1-jétől már országos főigazgató-helyettesként dolgozik, most azonban hivatalosan is elköszönt az állománytól. Miután felidézte a Vas megyében eltöltött két évet, hangsúlyozta: - Az igazgatói beosztás egyszerre megtiszteltetés és óriási felelősség, amely maximális szakértelmet és alázatot követel. Hozzátette: nyugodt lelkiismerettel adja át a stafétát és az állomány minden tagjának köszöni az együttműködést.

- Egy tűzoltótiszt életében nincs ennél fontosabb pillanat - jelentette ki dr. Bognár Balázs, a frissen kinevezett igazgató. - Vas megye és Szombathely külön kedves számomra, hiszen itt nőttem fel, ezért célom, hogy igazgatóként az elődeim által megkezdett szemléletet vigyem tovább. Akkor leszünk egy csapat, ha jelen van a tisztelet, a bizalom és a bajtársiasság - fogalmazott.

Az új igazgató kinevezéséhez Harangozó Bertalan, Vas megye kormánymegbízottja is gratulált, majd kijelentette: bízik a sikeres együttműködésben. A kormánymegbízott ígéretet tett arra, hogy az új katasztrófavédelmi igazgatót is ugyanúgy támogatja majd a megye vezetése, mint ahogyan azt elődjével tette. A kormánymegbízott, Szombathely egykori polgármesterétől, Éhen Gyulától is idézett, aki A modern város című könyvének a tűzrendészetről szóló fejezetben, 1897-ben a következőket írta: „A tűzrendészet fontos érdekét azonban nem hagyhatjuk említés nélkül. S hogy többek közül éppen erről kívánunk megemlékezni, ennek oka az, hogy alig van közösségi föladat, mely fontosságánál fogva kiválóbb figyelmet érdemelne.” A rendezvény zárásaként Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke mondott pohárköszöntőt, a távozó igazgatónak további sok sikereket kívánva, a posztot újonnan betöltő vezetőnek pedig teljes együttműködést ígérve.

Dr. Bognár Balázs szakmai önéletrajza szerint széleskörű védelmi igazgatási, katasztrófavédelmi, közigazgatási, kormányzati koordinációs tapasztalattal és oktatási gyakorlattal rendelkezik. Aktívan részt vesz a különböző biztonságpolitikai, védelmi igazgatási, iparbiztonsági konferenciák, szimpóziumok, munkaműhelyek tervezésében és lebonyolításában. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen védelmi igazgatási diplomát és PhD doktori fokozatot szerzett. Elvégezte a Budapesti Corvinus Egyetem E-Government képzését, az ENSZ bristoli OSSOC tréningjét, a George C. Marshall European Center for Security Studies STACS kurzusát. Pályája során féltucat kitüntetést kapott, többször részesült miniszteri dicséretben, 2011-ben a Rendkívüli Helytállásért Vörösiszap-katasztrófa Érdemjellel tüntették ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!