Hírek

2017.02.14. 10:01

Vas megyében is lesz útépítés: Körmend és Rábafüzes között

Körkép – Idén mintegy 1200 kilométer út újulhat meg Magyarország területén, a nagyobb tervek között egy Vas megyei szerepel: a Körmend és Rábafüzes közötti építkezés.

Bakos Ágnes

Idén az úthálózat felújítására és korszerűsítésére összesen több mint 140 milliárd forint, a tavalyi összeg duplája jut – ismertette Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára. Az idei keret túlnyomó része, mintegy 100 milliárd forint állami forrás, ebből hozzávetőlegesen 850 kilométer út újul meg. Részletesebben: hatszáz kilométer mellékút, kétszáz kilométer főút és ötven kilométer gyorsforgalmi út.

Ezek között egy nagyobb Vas megyei útépítést sorol a kormányzati portál: a Körmendet Rábafüzessel összekötő 2x1 sávos út megépítése.

Ez a 8-as főút 26,1 kilométeres szakasza jelenleg. Több terv is volt már a megújítására, korszerűsítésére.

Tavaly új elemként került az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programba, mint az M8-as autóút Körmend-Rábafüzes 2x2 sávos szakaszának előkészítése és építése. Az akkori tervek szerint a szakasz kivitelezése 2018 végéig elkezdődik.

Az idei évre bejelentett összegekből juthat még Vas megyei felújításra, hiszen a mellékutak megújítását még nem részletezték területileg. Valamint a további fejlesztéseknél a megyék területét és népességét, valamint az utak állapotát veszik figyelembe.

Most, február közepén nem jelez útépítést a közútkezelő térképe egyik Vas megyei útszakaszra sem, csak egy karbantartás folyik: a 8-as főúton Kámnál Szemenye felé, a 136-os kilométerszelvénynél. Mindkét irányban korlátozással kell számolni. Szintén a 8-ason, de Vasvár és Alsóújlak között környezeti probléma miatt jelez útszűkületet a közútkezelő, február 28-áig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!