Hírek

2017.02.21. 17:47

Vasiak a Parlamentben

Hétfőn elkezdődött a Parlament tavaszi ülésszaka, de a következő hónapokban is örömmel fogadják a látogatókat.

Cseszkó Tamás

Az elmúlt napokban felgyorsultak az események a politikai színtéren. Múlt héten a Fidesz-KDNP-frakció ülésezett Visegrádon, hétfőn pedig elindult az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Számos fontos téma várható a következő időszakban, amelyekről lapunk is folyamatosan beszámol majd. A Magyar Országgyűlés impozáns épülete a törvényhozás színtere, emellett építészeti remekmű is, így nem csoda, hogy kiránduló és turista kedvelt úti célja. Vas megye országgyűlési képviselői is fontosnak tartják, hogy minél több állampolgár jusson el a Parlamentbe.

Vépről egy ötvenfős látogatócsoport érkezett a Parlamentbe Derdákné Rózsa Hajnalka képviselő vezetésével. Nem ez volt az utolsó látogatás, a helyi nyugdíjasklub is elfogadta a meghívást, ők áprilisban tekinthetik meg a törvényhozás házát Fotó: Cseszkó Tamás

Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője fontos küldetésének tekinti, hogy minél több vasi polgár láthassa belülről, hol hozzák a legfontosabb döntéseket. Mint mondta, az elmúlt évben ezernél is többen látogattak el az Országházba.

- Ha időm engedi, jómagam is igyekszem részt venni ezeken a találkozásokon - tudtuk meg a képviselőtől.

2016-ban az őszi ülésszakban Acsádról 44-en, Bögötről 56-an, Tokorcsról 53-an vendégeskedtek a Parlamentben. Gencsapátiból is érkeztek, az Idősek Otthona 58 fővel látogatta meg a törvényhozás helyszínét, míg Répcelakról 22 pedagógust láttak vendégül.

- Óriási élményt jelentett a parlamenti látogatás - mondta el lapunknak Derdákné Rózsa Hajnalka vépi önkormányzati képviselő, aki egy ötvenfős delegációval látogatott el a törvényhozás házába az őszi ülésszakban. A képviselő asszony elárulta, sokat segített nekik a szervezésben Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.

A kőszegiek is szép számmal képviseltették magukat, 49 környékbeli nyugdíjas vett részt a prog-ramon.

- Ágh Péter pártállásra való tekintet nélkül a mi képviselőnk, jó volt látni, hogy hol dolgozik értünk, Vas megyeiekért - mondta el lapunknak egy nyugdíjas látogató, aki először járt az Országházban. A politikus választókörzetéből tavaly csak az őszi ülésszak alatt 332-en tettek látogatást a Parlamentben, az egész év során pedig több mint ezren. Ágh Péter elmondta, a Parlament 2017-ben is nyitva áll a vasiak előtt, a csoportok jelentkezését a képviselő hivatalos Facebook-oldalán várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!