Hírek

2017.03.27. 12:58

Így látják a világot – Amatőr művészek kiállítása nyílt Szombathelyen

A Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (CSEÖH) minden évben lehetőséget ad amatőr művészeknek, hogy bemutathassák alkotásaikat, tehetségüket a közönségnek. Idén sincs ez másként, három alkotó közös kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők április végéig.

Vadas Krisztina

A kiállított képek közt megtalálhatók Somlai Éva Babett alkotásai is. A mozgássérült nő kilencéves korától rajzol, autodidakta módon tanulta. Önarcképet, portrékat rajzolt először, később faszénnel csendéletet, majd pályája előrehaladtával akvarellel tájképeket.

Fotó: Vas Megyei CSEÖH

A másik kiállító, Biczó Zoltán gerincbetegséggel küzd húsz éve. Öt éve kezdett el gravírozni, festeni, rajzolni. Betegsége miatt manapság nem tud alkotni, de reméli, hogy egészsége a jövőben újra engedi alkotni, és készíthet valami szépet.

Fotó: Vas Megyei CSEÖH

Harmadikként Gergó Balázs művei láthatók. Otthon rajzolt sokat, eleinte főleg grafittal dolgozott, majd porpasztell-krétával is készített több művet. Kedvencei, akiktől inspirációt merít Gulácsy Lajos, Barcsay Jenő, Kassák Lajos, Egri Zoltán.

Fotó: Vas Megyei CSEÖH

A kiállítás megnyitóján Vass István, a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője köszöntötte a megjelenteket. Beszédében hangsúlyozta: fontos támogatni, segíteni az amatőr művészeket, hogy könnyebben boldogulhassanak az életben. A tárlatot Oláh Jánosné, a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesületének elnöke nyitotta meg.

Fotó: Vas Megyei CSEÖH

A kiállítást április végéig tekinthető meg a Vas Megyei CSEÖH közösségi terében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!