Hírek

2017.03.12. 20:20

Bánszki Péter kapta a Bükfürdő Turizmusáért díjat

Bükfürdő - A Fürdőbállal zárták az idei farsangi szezont Bükön. Ám ez az alkalom nem csak a szórakozásról szólt, átadták a Bükfürdő Turizmusáért díjat is - Bánszki Péternek ítélték oda.

Vadas Krisztina

Hatodik alkalommal adták át a Bükfürdő Turizmusáért díjat. A helyi TDM által alapított elismerés tulajdonosa minden esztendőben egy olyan személy, aki aktívan hozzájárul Bük, Bükfürdő pozitív imázsának emeléséhez, a turisztikai élet fellendítéséhez.

A díjazott kiválasztásánál a kritériumok között szerepel, hogy köztiszteletben álló személy legyen, aki naprakész turisztikai felkészültséggel rendelkezik, valamint a jelölt az adott évben Bük, Bükfürdő turizmusa számára új attrakciót hozott létre. Bánszki Péterre mindkettő igaz.

Köztiszteletben áll, hiszen 2010 szeptembere óta a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakközépiskola szakács tanulóit oktatja a szakma rejtelmeire - elméletben és gyakorlatban is.

2016-ban az új attrakció is megvolt részéről: láthattuk a Gyógy-Bor Napok gasztroszínpadán, ahol fesztiválpecsenyét főzött.

Pálffy Tamás, a büki TDM projektmenedzsere és Spielenberg Andrea, a büki TDM vezetője adta át a díjat Bánszki Péternek Fotó: Büki László

Péter életét gyermekkorától kezdve körbelengi a konyhaművészet: családja több tagja is szakácsként dolgozott. Pályaválasztásnál aztán ő is ezt az utat választotta: a soproni vendéglátói szakközépiskolában tanulta meg a szakma alapjait. Az ezredforduló óta tevékenykedik Bükfürdőn, két neves szálloda séfjeként kezdett itt dolgozni.

Több szállodában is felkérték az évek során, hogy tartson tréningeket. 2004 és 2007 között többször szervezett magyar napokat Németország nagyobb városaiban, például Berlinben, Hamburgban, Drezdában vagy Lipcsében.

2007-ben megszerezte mestervizsgáját a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál.

De nemcsak magyar sikerekkel büszkélkedhet Péter, 2014-ben Franciaországban gasztronómiai lovaggá ütötték. Azóta pedig itt, Vas megyében még töretlenebbül tevékenykedik a gasztronómia, a gasztroturizmus felpezsdítéséért, színesítéséért.

Péter meghatottan és meglepődötten vette át a díjat, hiszen, mint köszönőbeszédében is mondta, neki természetes, hogy aktív és tevékeny a programokban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!