Hírek

2017.03.06. 19:55

Adrián járni szeretne - Egy gépre lenne szüksége a csákánydoroszlói fiúnak

Csákánydoroszló - Sokat javult az utóbbi hónapokban Veidinger Adrián állapota. A fiún segített a gyógytorna, de most újabb kihívás előtt áll a család, ugyanis a gyógyulást egy állítógép segítené, 240 ezer forintra van szükségük.

Bakos Ágnes

- Hetente kétszer tudtuk vinni gyógytornászhoz Körmendre - mesélte Veidingerné Jutka, Adrián édesanyja. A csákánydoroszlói fiú 17 éves, agyi bénulással született, és gyakorlatilag születése óta dolgoznak a fejlesztésén, fejlődésén a szülei. Kapnak máshonnan is segítséget: például a gyógytornászhoz a falubusszal tudtak menni rendszeresen. Látszik is az elmúlt egy év Adriánon: fogyott, és már fürgébb.

Fotó: Szendi Péter

Tavasztól ismét könnyebb lesz kimozdulni a fiúval, megint mennek majd tornászni, de az már kevés. - Zalaegerszegen voltunk rehabilitáción, megvizsgálták. Mondta a doktornő, hogy gyenge a térde és a bokája, és kevés már a gyógytorna - mondta el Veidingerné. Ott, Zalaegerszegen egy állítógépet mutattak nekik.

- Mondta a doktornő, hogy ez kell Jutka, ez kell! De hát, kérdeztem, hogy hogyan - csuklott el Jutka hangja.

Támogatás nincs a gépre, teljes áron kell megvásárolni, úgy csaknem 1 millió forint, azonban Jutka már utánanézett és talált egy alig használt készüléket. Azt 240 ezer forintért adják. Egy kevéske alap már van: Farkas Béla, Csákánydoroszló alpolgármestere gyűjtött (ismét) Adriánéknak is, pár ezer forint az alap. Az állítógép nem „lutri”, Adrián kipróbálhatta Zalaegerszegen. - Tartja a térdét, a bokájára sínt is kap, a felső rész pedig az egész testét fogja. Masszív és gurul is, a levegőre is ki tudnám vinni - mondta el Jutka.

Mielőbb szükség lenne a gépre, hogy erősödhessenek Adrián lábai, hiszen 18 éves korában, amikor már nem nő, Achilles-ín-műtétje lesz. A vágyott gép pedig azért is lenne ideális, mert amellett, hogy hasznos, kényelmes is a fiúnak. -  Akkor is rá akart állni, amikor vártunk, mondtam, hogy nem szabad, majd, ha jönnek a gyógytornász nénik - mesélte Jutka.

- Ha ezt most nem próbálnám meg, egész életemben szidnám magam - mondta Adrián édesanyja. Minden forint számít: 240 ezer forint a gép. Jutka megadta a bankszámlaszámukat, azt remélve, hogy lesz segítség.

Ha szeretne segíteni itt megteheti:

Számlaszám: 11600006-00000000-23166022

A számla tulajdonosa:  Veidingerné Németh Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!