Hírek

2017.03.01. 19:10

Építkeznek a horgászok

Vaskeresztes - Sajtótájékoztatón számoltak be szerdán nagyszabású fejlesztésről, beruházásról a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének vezetői.

Tóth Gábor

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán csaknem 110 millió forint támogatást nyert el a Horgászturisztikai Fejlesztések a Vasi Vizeken elnevezésű projektjével. Mint az Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök beszámolójából kiderült, a szövetség kezelésében lévő 21 állóvízből nyolc vízterület környezete fog megújulni.

A Vas Megyei Területfejlesztési Stratégiával összhangban a Széchenyi 2020 program keretében a Magyarszecsődi-tó, a Gencsapáti-tó, a vaskeresztesi Pinka-holtág, a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központ, a gersekaráti Sárvíz-tó, a Püspökmolnári-kavicsbányató, a csepregi Téglagyári-tó, a Pinkamindszenti-tó, valamint a Merseváti-tó turisztikai infrastruktúrafejlesztése történik meg 2018. március 31-éig.

Seregi Miklós (áll) megnyitja a rendezvényt. Mellette Majthényi László és Laki László
Fotó: Nagy Jácint

A pályázathoz készült előzetes tanulmánytervek szerint összesen 259 kültéri elem (pad, hulladékgyűjtő, mozgáskorlátozott-stég, játszótér, fedett rendezvénytér, tűzrakó lesz kihelyezve, és a tavak partrendezése révén több ezer négyzetméter természetközeli horgászhely, partszakasz megújul. Az egyes tavak turisztikai fejlesztéseinél átfogó vezérelv volt: a megközelítés és a parkolási lehetőségek fejlesztése, az élményteli időtöltés biztosítása a nem horgászó családtagok részére. Seregi Miklós és Puskás Norbert is megköszönte a pályázathoz nyújtott kormányzati támogatást, valamint a helyi politikai szereplők segítségét.

- Mérföldkőnek tekintem ezt a pályázatot, ezt a lehetőséget - fogalmazott a Vas Népének Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. - Vas megyében csaknem 8 ezer regisztrált horgász van; ha ehhez hozzávesszük a szűk környezetüket, családjukat, akkor közvetlenül körülbelül 30 ezer honfitársunk életét teszi szebbé, jobbá a beruházás. Nem is beszélve arról, hogy a beruházások elősegítik az érintett területeken a településkép javítását, és a térségben élő lakosság, valamint az odaérkező turisták rekreációs lehetőségeinek bővülését - mert gondolnunk kell a vendégeinkre is. Csak gratulálni tudok az erős, jól szervezett vasi horgászszövetség munkatársainak a már eddig is elvégzett munkáért - pedig a java még csak most következik!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!